Χάρης Θεοχάρης για χρήση POS χωρίς απόδειξη από ταμειακή: “Αυτή η θρασύτατη φοροδιαφυγή πρέπει να κοπεί» (video)

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό mega για τις φορολογικές δηλώσεις, το Airbnb, τη διασύνδεση των ταμειακών με τα POS, αλλά και την πορεία των εσόδων του κράτους.


Αρχικά ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις φορολογικές δηλώσεις και για την παράταση που δόθηκε για την υποβολή αυτών. Αναφέρθηκε επίσης στο Airbnb λέγοντας μεταξύ άλλων ότι  «Δεν είναι τόσο το ζήτημα να αυξηθεί η φορολογία, υπάρχει μία σειρά από σκέψεις. Ωστόσο, το κύριο είναι να συμμορφωθούν όλες οι πλατφόρμες, όχι μόνο το Airbnb, και οι υπόλοιπες πλατφόρμες που πουλάνε υπηρεσίες, ώστε να μας δίνουν τα στοιχεία και η φορολογία να είναι γνωστή σε εμάς. Είναι μία περιοχή που φορολογικά μπήκε τάξη η βραχυχρόνια μίσθωση».

Για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές «Δεν θέλουμε να υπάρχουν περιπτώσεις όπου κόβεται η απόδειξη από το POS και δεν υπάρχει απόδειξη από τη ταμειακή μηχανή. Δυστυχώς, υπάρχει πολύ κόσμος που το έκανε. Θα πρέπει να πούμε ότι η Εφορία έχει την δυνατότητα να κάνει τις διασταυρώσεις και το έκανε φέτος το καλοκαίρι. Η παρουσία της ΑΑΔΕ φέτος ήταν πολύ πιο έντονη. Αυτή η θρασύτατη φοροδιαφυγή πρέπει να κοπεί».

(με πληροφορίες από mega / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί