Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα κάλυψης ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε πλημμυροπαθείς από την κακοκαιρία Daniel

«Πρεμιέρα» κάνει αύριο, Τετάρτη (4/10) η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη ηλεκτρικών εγκαταστάσεων των πλημμυροπαθών από την κακοκαιρία «Daniel».

Με την υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών καλύπτεται το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, που αφορά στην έκδοση υπεύθυνης δήλωσης αδειούχου εγκαταστάτη, για τα κτίσματα που επλήγησαν από τις πλημμύρες και βρίσκονται σε περιοχές της επικράτειας, οι οποίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δικαιούχοι κάλυψης εξόδων της Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (Υ.Δ.Ε.) είναι όλοι όσοι ήταν νόμιμα συνδεδεμένοι στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας έως την 4η Σεπτεμβρίου 2023, των οποίων η παροχή διεκόπη μεταξύ 4.9.2023-11.9.2023 και παραμένει σε διακοπή μέχρι την υποβολή της αίτησης ή έχει συνδεθεί στο μεσοδιάστημα, δηλαδή από την 4η.9.2023 μέχρι και το χρόνο υποβολής της σχετικής αίτησης, μετά από σχετική έκδοσης νέας Υ.Δ.Ε.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή των εξόδων έκδοσης Υ.Δ.Ε. είναι το κτίσμα, στο οποίο διενεργείται ο έκτακτος έλεγχος, να βρίσκεται σε περιοχές της επικράτειας που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.deddie.gr από την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Εναλλακτικά, η υποβολή του αιτήματος και των δικαιολογητικών θα δύναται να πραγματοποιηθεί στις κατά τόπους μονάδες του ΔΕΔΔΗΕ (με φυσική παρουσία).

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να δουν οι δικαιούχοι στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (κλικ εδώ).

Εντός των επόμενων ημερών θα ληφθεί αντίστοιχη πρωτοβουλία και για τους πληγέντες από την κακοκαιρία «Elias».

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί