«Αλλάζω συσκευή»: Αιτήσεις έως 15/4 – Καλύπτεται και η δαπάνη του συμβούλου υποστήριξης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η τροποποίηση του οδηγού του προγράμματος προβλέπει την κάλυψη των εξόδων για τον σύμβουλο υποστήριξης αίτησης, τον οποίον χρειάζεται ο αιτών για την καταχώρηση και την οριστική υποβολή της αίτησης

H δαπάνη για τους συμβούλους φτάνει έως τα 300 ευρώ και εφαρμόζεται επίσης στις αιτήσεις που ήδη έχουν υποβληθεί.

Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για ένταξη στο πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» μέχρι τις 15 Απριλίου 2024 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος: https://exoikonomo-epixeiro2023.gov.gr.

«Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» – Τι επιδοτείται
Τονίζεται ότι αντικείμενο του Προγράμματος «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων και η μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας και κατά συνέπεια των εκπομπών διοξειδίου άνθρακα.

Μέσω του Προγράμματος, παρέχεται ενίσχυση στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις προκειμένου να προβούν σε εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού:

-Συστήματα θέρμανσης με χρήση αντλιών θερμότητας (όπου εμπεριέχονται και Ηλιοθερμικά συστήματα αύξησης της απόδοσης των αντλιών θερμότητας και μέσω αποθήκευσης θερμότητας).
-Συστήματα ηλιακής θέρμανσης
-Έξυπνες συσκευές μέτρησης της καταναλισκόμενης ενέργειας (πίσω από το μετρητή του δικτύου).
-Λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, μέσω της εγκατάστασης ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού και συστημάτων για την εξοικονόμηση ενέργειας στην παραγωγή, την αποθήκευση, τη διανομή προϊόντων, καθώς και τη λειτουργία των εταιρειών.


Βασικοί στόχοι του Προγράμματος είναι η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων και των διαδικασιών τους σύμφωνα με τους στόχους που καθορίζονται στο ΕΣΕΚ, η εξοικονόμηση οικονομικών πόρων από τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας καθώς και η μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Σημειώνεται ότι στόχος του προγράμματος (του οποίου η τήρηση είναι αναγκαία) αποτελεί η μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) και συγκεκριμένα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) τουλάχιστον κατά 30%.

(με πληροφορίες από ieidiseis. gr / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί