Ακρίβεια: Νέα αύξηση “φωτιά” 67,2% στο λάδι – Σε ποια άλλα βασικά τρόφιμα ανέβηκαν οι τιμές (video)

Τρόμο προκαλεί στους καταναλωτές το μέγεθος που έχει πάρει πλέον η ακρίβεια, με τον πληθωρισμό να διαλύει το οικογενειακό εισόδημα και τον κόσμο να αναγκάζεται να κόψει αγορές από τα σούπερ μάρκετ ακόμη και από τα βασικά είδη διατροφής.


Στα ράφια των σούπερ μάρκετ ο πληθωρισμός συνεχίζει να επιτίθεται στο εισόδημα των καταναλωτών που αναγκάζονται να κόψουν ακόμα και από τα βασικά είδη διατροφής.

Στο 3,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο, από 2,9% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Ο πληθωρισμός στην κατηγορία των τροφίμων κυμάνθηκε στο 5,3%, πέφτοντας ελάχιστα από το 6,7% του Φεβρουαρίου.

Νέο σοκ επιφυλάσσει για τα νοικοκυριά η τιμή του ελαιόλαδου, που κατέγραψε αύξηση μαμούθ 67,2%.

Την ίδια ώρα, κι άλλα βασικά είδη διατροφής παίρνουν την ανιούσα.

Οι ανατιμήσεις τροφίμων τον Μάρτιο
Φρούτα 12,7%
Μεταλλικό νερό-αναψυκτικά-χυμοί φρούτων 11,4 %
Ψάρια 5,7%
Κρέατα 3,0%

Σε αυτό το κλίμα οι ελληνικές οικογένειες θα γιορτάσουν το Πάσχα και σε λίγες ημέρες θα σουβλίσουν τον οβελία όσοι από αυτούς βέβαια μπορέσουν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, γίνεται προσπάθεια να μην ξεφύγουν οι τιμές στα αμνοερίφια. «Έχουμε ζητήσει από τους συντελεστές της αγοράς οι τιμές των αμνοεριφίων φέτος να είναι ίδιες ή χαμηλότερες από τις τιμές του περσινού Πάσχα και η δέσμευση που έχουμε είναι ότι στο «καλάθι του νοικοκυριού» οι τιμές και του αρνιού και του κατσικιού θα είναι χαμηλότερες ή τουλάχιστον ίδιες με τις περσινές. Ο στόχος μας είναι για την τιμή του αρνιού να είναι χαμηλότερη από 10€ το κιλό».

Η περίοδος του Πάσχα αναμένεται να είναι αρκετά δύσκολη για τους καταναλωτές, καθώς στα ύψη ήδη έχουν φτάσει οι τιμές των σοκολατένιων αυγών λόγω της αύξησης της τιμής του κακάο διεθνώς.

Δείτε το video από τον τηλεοπτικό σταθμό mega:

(με πληροφορίες από megatv. com / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί