Αγρότες: Ποιες οι επόμενες κινήσεις των αγροτών – Ποιοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το τέλος του αγροτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα και τη διαμαρτυρία και των μελισσοκόμων οι αγρότες δεν έχουν κοινή γραμμή μετά τις συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στα μπλόκα.

Ειδικότερα, οι Θεσσαλοί αγρότες αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα, ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό η οποία προσδιορίζεται, όπως ανέφεραν, για μετά τις 10 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλοί αγρότες στον κόμβο του Πλατύκαμπου πήραν την απόφαση να παραμείνουν και να συνεχίσουν με παράλληλες δράσεις σε συντονισμό και με τα υπόλοιπα μπλόκα στα οποία οι αγρότες θα αποφασίσουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Μετά το μπλόκο του Πλατύκαμπου που αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, διεκδικώντας κάτι περισσότερο από την κυβέρνηση, και οι αγρότες του νομού Καρδίτσας και των Φαρσάλων, ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν στο μπλόκο στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου Ε-65.

Μπλόκο το οποίο το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ενισχυθεί και με άλλα τρακτέρ. Στη βόρεια Ελλάδα, οι αγρότες ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους και είτε επιστρέφουν στα χωράφια τους, είτε συνεχίζουν με ολιγόωρους, συμβολικούς αποκλεισμούς.

«Ο αγώνας δεν σταματάει αλλά παίρνει άλλη μορφή» διαμηνύουν οι αγρότες από τις Σέρρες «Δεν κλείνουμε τα αυτιά μας, εκκρεμεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Θεσσαλούς» ήταν η σχετική δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.

Τη Δευτέρα, ημέρα της Συνόδου Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε. Ε. για τη νέα ΚΑΠ,, στις 6.30 το απόγευμα, οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων πρόκειται να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην πόλη της Καρδίτσας.

Ενδεχομένως μέσα στο Σαββατοκύριακο να γίνει και μία Πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειές τους. Σε ό,τι αφορά τους Θεσσαλούς αγρότες και την συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό, για την επόμενη μέρα στη Θεσσαλία, φαίνεται ότι θα γίνει στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί