• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το μυστικό για ομορφότερα μαλλιά και δέρμα κρύβεται… στο κρεβάτι σου

Το μυστικό για ομορφότερα μαλλιά και δέρμα κρύβεται… στο κρεβάτι σου

Και μπορεί να σε γλιτώσει από περιττά έξοδα σε προϊόντα styling

Αν και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο καλός ύπνος αποτελεί ζωτική σημασία για την υγεία μας, αγνοούμε πλήρως τα οφέλη που έχουν να προσφέρουν στην ομορφιά μας οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες.

Προφανώς, κάτι θα γνώριζε η Τζάκι Ωνάση που κοιμόταν κάθε βράδυ σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη (με τα μαλλιά της να πιασμένα με ένα -επίσης μεταξωτό- μαντήλι). Αν θέλεις πιο μεταξένια μαλλιά, δέρμα ενυδατωμένο και μείωση των ρυτίδων του προσώπου, δεν έχεις παρά να ξεκινήσεις να κοιμάσαι με μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη.

Καλύτερα μαλλιά

Αν και η βαμβακερή μαξιλαροθήκη σου μπορεί να είναι πολύ απαλή, η καθημερινή τριβή της τρίχας επάνω στο βαμβάκι μπορεί να βλάψει τους θύλακες των τριχών, σβήνοντας την λάμψη και δημιουργώντας φριζάρισμα. «Το βαμβάκι είναι ένα υλικό που προορίζεται να απορροφήσει την υγρασία, και αυτό ακριβώς κάνει και στα μαλλιά σου», λέει ο hair stylist Kevin Murphy. «Το μετάξι είναι ένα υλικό που θα επιτρέψει στα μαλλιά να γλιστρήσουν πιο ομαλά, έτσι θα έχεις λιγότερο σπάσιμο των τριχών και θα αποχαιρετήσεις τους πονοκεφάλους». Μια μαξιλαροθήκη που αποτελείται από φυσικές πρωτεϊνικές ίνες (γνωστές και ως μετάξι) δεν απορροφά τα φυσικά έλαια της τρίχας, εμποδίζοντας το τριχωτό της κεφαλής σου να παράγει περισσότερο λάδι, προκειμένου να ανανεωθεί. Όσες έχουν λιπαρά μαλλιά πρέπει να χαίρονται με αυτά τα δεδομένα! Εκτός από την απορρόφηση των φυσικών ελαίων των μαλλιών σου, μια βαμβακερή μαξιλαροθήκη απορροφά επίσης τα προϊόντα που βάζεις στα μαλλιά σου. Σύμφωνα με τη Laura Dyer, της Amy Wechsler Dermatology στη Νέα Υόρκη, τα προϊόντα για τα μαλλιά που έχουν απορροφηθεί σε βαμβακερά μαξιλάρια μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο στο δέρμα σου. «Τα προϊόντα styling μπορεί να περιέχουν σκληρά συστατικά τα οποία μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στο δέρμα σου», λέει.

Καλύτερο δέρμα

Ο ύπνος σε μια μαξιλαροθήκη βαμβακιού προκαλεί επίσης μεγαλύτερη τριβή στο δέρμα σου από ότι αν κοιμάται σε μια μεταξένια, ερεθίζοντάς το και δημιουργώντας ξηρότητα (κάτι που ενισχύει τις ρυτίδες). Ο Dr. Dennis Gross, δερματολόγος, μας λέει ότι μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη επιτρέπει στο δέρμα να αναπνεύσει σωστά. «Τα μαξιλάρια βαμβακιού “τσακίζουν” το κολλαγόνο και κάνουν γραμμές ύπνου στο πρόσωπό σας, προκαλώντας πρόωρες ρυτίδες. Οι επαναλαμβανόμενες ρυτίδες ύπνου τελικά οδηγούν σε βαθιές, μόνιμες γραμμές στο μέτωπο και στα μάγουλα. Καθώς το δέρμα ολισθαίνει σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, θα παρατηρήσετε λιγότερη τριβή, μειώνοντας την ερυθρότητα του δέρματος. Λόγω των υποαλλεργικών ιδιοτήτων του μεταξιού, τα εκζέματα, το άσθμα και οι αλλεργίες είναι επίσης πολύ λιγότερα».

plus.queen/photo unsplash