Το μοναδικό πράγμα που ξεχνάς να καθαρίσεις στο μπάνιο

Αυτό το ένα σημείο που υπάρχει αλλά κάνεις πως δεν το βλέπεις.

Είσαι πολύ σχολαστική με την καθαριότητα του σπιτιού. Περνάς κάθε γωνία του μπάνιου με μηλόξιδο, απολυμαίνεις συχνά, πλένεις την κουρτίνα. Μήπως όμως υπάρχει ένα βασικό σημείο που ξεχνάς πάντα;

Το μεταλλικό ή πλαστικό έπιπλο από το οποίο κρεμάς την κουρτίνα σου και σχεδόν ξεχνάς ότι υπάρχει, εκτός αν εντοπίσεις εμφανή σημάδια μούχλας. Σύμφωνα με έρευνα του 2021, τα σημεία με τα περισσότερα βακτήρια στο μπάνιο είναι η κουρτίνα και η μεταλλική σειρά από την οποία την κρεμάμε, το κάθισμα της λεκάνης και το πάτωμα της μπανιέρας.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα πρέπει να τρίβεις την επιφάνεια του επίπλου, μία φορά τον μήνα. Λίγη μαγειρική σόδα με νερό και τρίψιμο αρκεί. Αλλά αν το ξεχνάς, είναι οκ να το κάνεις και μία φορά στους 3 μήνες. Από το ολότελα.

Πρέπει να το αλλάζεις;
Καταρχάς, παίζει ρόλο το πώς είναι τοποθετημένο στον χώρο. Αν μπορείς να το αλλάζεις, καλό είναι να το κάνεις κάθε 6 μήνες, ειδικά αν η μπανιέρα χρησιμοποιείται από περισσότερα από 1 άτομο. Όπως και να έχει, αν το απολυμαίνεις όσο πιο συχνά μπορείς, τόσο λιγότερα τα μικρόβια για εσένα.

jenny/ photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί