• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τι πρέπει να έχει μέσα η τσάντα του παιδιού με την επιστροφή στα σχολεία την εποχή του κορωνοϊού

Τι πρέπει να έχει μέσα η τσάντα του παιδιού με την επιστροφή στα σχολεία την εποχή του κορωνοϊού

school bag
Ο κορωνοϊός βρίσκεται ακόμη εδώ και τα παιδιά καλούνται να βιώσουν μια νέα πραγματικότητα με την επιστροφή τους στα σχολεία.

Έτσι λοιπόν, αν ανήκετε στην κατηγορία των γονιών που θα επιτρέψουν στα παιδιά τους να επιστρέψουν στο σχολείο το φθινόπωρο, θα χρειαστεί να σημειώσετε στη λίστα σας τα παρακάτω, έτσι όπως τα συνέστησε η παιδίατρος Patricia Garcia, MD, MPH, κατά το mothersblog.gr.

Τι πρέπει να υπάρχει στη σχολική τσάντα εν καιρώ κορvνοϊού

Ιατρική μάσκα – Χρησιμοποιήστε ανεξίτηλο μαρκαδόρο για να γράψετε το όνομα του παιδιού σας επάνω στις μάσκες που θα χρησιμοποιεί. Επίσης αν δεν είναι ξεκάθαρη η μπρος και η πίσω πλευρά, θα πρέπει να βάλετε σημάδι που το παιδί σας θα μπορεί να ξεχωρίζει την καλή και την ανάποδη πλευρά της μάσκας.

Πολυπάγκ μίας χρήσης για τις μάσκες – Δώστε στα παιδιά σας το πολυμπάγκ και εξηγήστε τους ότι θα πρέπει να βάζουν εκεί μέσα τις μάσκες όταν δεν τις χρησιμοποιούν, για παράδειγμα όταν τρώνε στο διάλειμμα.

2-3 μάσκες – Βάλτε στην τσάντα του παιδιού σας μερικές έξτρα μάσκες σε διαφορετικά σακουλάκια, σε περίπτωση που η μάσκα του πέσει κάτω ή λερωθεί.

Χαρτομάντιλα – Τα παιδιά σας πρέπει να έχουν τα δικά τους χαρτομάντιλα στην τσάντα τους σε περίπτωση που φταρνίζονται ή θέλουν να σκουπίσουν τα χέρια τους.

Αντισηπτικό – Κάθε παιδί θα πρέπει να έχει το δικό του αντισηπτικό στην τσάντα ώστε να μην δανείζεται από πουθενά αλλού. Φροντίστε να είναι μικρή και πρακτική η συσκευασία του ώστε να μπορεί να το έχει μέσα στην κασετίνα του ή την τσέπη του κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Λαστιχάκια και κορδέλες μαλλιών – Τα παιδιά με μακριά μαλλιά θα πρέπει να μάθουν να έχουν τα μαλλιά τους πιασμένα ψηλά έτσι ώστε να αποφεύγεται η επαφή των χεριών με το πρόσωπο.

Μεγάλο μπουκάλι με νερό ή δύο μικρά – Τα παιδιά θα πρέπει να αποφεύγουν να γεμίζουν τα μπουκάλια τους στις κοινόχρηστες βρύσες, γι’ αυτό καλό θα είναι να έχουν ή ένα μεγάλο ή δυο μικρά μπουκαλάκια νερό μαζί τους.

Αν τα παιδιά σας δεν είναι εξοικειωμένα με τη χρήση μάσκας, την τακτική χρήση αντισηπτικού και το πώς πρέπει να αποθηκεύουν τη μάσκα, καλό θα ήταν να αρχίσετε την εξάσκηση τώρα που είναι νωρίς για να είναι πιο εύκολη η επιστροφή στο σχολείο τους.

Θυμηθείτε να πείτε στο παιδί σας:

  • Πριν βγάλει τη μάσκα του να βάλει αντισηπτικό στα χέρια
  • Έπειτα να αποθηκεύσει με προσοχή τη μάσκα στο πολυμπάγκ
  • Πριν φορέσει ξανά τη μάσκα να καθαρίσει πάλι με αντισηπτικό τα χέρια
  • Να τοποθετήσει σωστά τη μάσκα στο πρόσωπο και όχι ανάποδα.

photo unsplash