Τί να κάνεις για να μην σου σπάει το αυγό στο βράσιμο

Τα βραστά αυγά είναι ένα από τα πιο γρήγορα φαγητά που μπορείς να προετοιμάσεις και να τα προσθέσεις στα πάντα, όπως σάντουιτς και σαλάτες ή ακόμη και να τα απολαύσεις σκέτα ως σνακ.

Παρά την απλότητα της προετοιμασίας τους, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δυσκολεύονται να πετύχουν το τέλειο αυγό. Όπως και να το κάνουμε η εικόνα του αυγού που σπάει μέσα στην κατσαρόλα με το βραστό νερό είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική. Κι όμως μπορεί μην χρειαστεί ποτέ ξανά να την αντικρίσεις, εάν ακολουθήσεις τη συμβουλή μας!

Το κλειδί για τέλεια βραστά αυγά, που δεν σπάνε κατά το μαγείρεμα είναι η σωστή θερμοκρασία του νερού που βράζουν, αλλά και του ίδιου του αυγού. Πρώτα απ’ όλα, θα σε συμβουλεύαμε να χρησιμοποιήσεις αυγά σε θερμοκρασία δωματίου. Εκείνα που έχεις στο ψυγείο, έχουν υψηλότερο pH, άρα περισσότερες πιθανότητες να ραγίσουν κατά το βράσιμο.

Έπειτα, θα σε συμβουλεύαμε να βάλεις τα αυγά στο νερό ενώ ακόμα είναι κρύο. Εάν το βάλεις στην κατσαρόλα σου την ώρα που το νερό έχει ήδη ζεσταθεί, το αυγό θα… σοκαριστεί και είναι πολύ πιο πιθανό να ραγίσει. Για ακόμα πιο σίγουρη επιτυχία, μπορείς να προσθέσεις στο νερό από 1 κουτ. γλυκού ξίδι ή λίγο αλάτι για κάθε αυγό που έχεις βάλει στο κατσαρολάκι.

Με πληροφορίες από olivemagazine/photo unsplash