• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τι να κάνεις για να μην «σκληραίνουν» οι πετσέτες θαλάσσης με τη χρήση

Τι να κάνεις για να μην «σκληραίνουν» οι πετσέτες θαλάσσης με τη χρήση

beach towel
Πώς θα διατηρήσεις την πετσέτα σου αφράτη και καθαρή.

Πολλές φορές έχουμε πρόβλημα με την πετσέτα θαλάσσης αφού μετά την πρώτη χρήση αρχίζει να μην είναι αφράτη και ελαφριά λόγω του θαλασσινού αλμυρού νερού.

Ποια είναι τα μυστικά για να παραμένει πάντα απαλή και καθαρή η πετσέτα:

Μην ξεχνάτε το στέγνωμα. Οι περισσότεροι βάζουμε νωπή την πετσέτα στο κάθισμα του αυτοκινήτου για να καθίσουμε ή μέσα στην τσάντα. Λάθος! Πρέπει η πετσέτα να στεγνώσει πολύ καλά στον ήλιο πριν μπει στο πλυντήριο. Η ηλιακή ακτινοβολία θα εξουδετερώσει και το 90% των μικροβίων που υπάρχουν πάνω της.

Τινάξτε καλά την άμμο κι ότι άλλο έχουν πάνω τους. Κι αυτό να γίνεται πριν τις βάλετε μέσα στην τσάντα και μεταφέρετε την άμμο στο σπίτι.

Βάλτε το σωστό απορρυπαντικό. Με τα αντηλιακά, τα λαδάκια, την άμμο και το θαλασσινό αλάτι, πρέπει να μπαίνει συχνά στο πλυντήριο, με το κατάλληλο απορρυπαντικό. Οι περισσότερες πετσέτες θαλάσσης είναι χρωματιστές και ο ήλιος ξεθωριάζει το χρώμα τους. Επιλέξτε απορρυπαντικό που θα ζωντανεύει το χρώμα και θα απομακρύνει τους λεκέδες.

Μην τις πλένετε συνέχεια. Η σωστότερη συχνότητα είναι μετά από τρεις χρήσεις.

Δεν πρέπει να διπλώνετε τις πετσέτες πολύ σφιχτά, γιατί έτσι επηρεάζεται η υφή τους και γίνονται άγριες. Χαλαρό δίπλωμα και μην τις πιέζετε μέσα στην τσάντα.

photo unsplash