Θέλετε τα σεντόνια σας να μυρίζουν περισσότερο μαλακτικό; Δείτε πως να το πετύχετε

Ένα από τα πιο συνηθισμένα μικροπροβλήματα σχετικά με το πλύσιμο των ρούχων και των λευκών ειδών είναι ότι δεν μυρίζουν πάντα όσο μαλακτικό θα θέλαμε.

Ειδικά τα σεντόνια, θα προτιμούσαμε να είναι πιο μυρωδάτα και να αναδίδουν περισσότερη φρεσκάδα. Υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά που μπορεί να κάνουν τα σεντόνια σας να διατηρούν πιο έντονη τη μυρωδιά του μαλακτικού και για περισσότερο…

  1. Καθαρό πλυντήριο

Ένα καθαρό πλυντήριο είναι ίσως, το πιο βασικό για να έχετε μυρωδάτα ρούχα και σεντόνια. Κάντε μια πλύση με άδειο κάδο και πολύ υψηλή θερμοκρασία ρίχνοντας μέσα ξύδι και σόδα μαγειρική. Έτσι καταπολεμάτε τυχόν μούχλα και άσχημες μυρωδιές.

  1. Όχι πολύ μεγάλες ποσότητες σεντονιών στον κάδο

Μπορεί να μαζεύετε πολλά άπλυτα μέχρι να βάλετε πλυντήριο αλλά όσον αφορά τα σεντόνια σας καλύτερα να μην το παρακάνετε. Τα σεντόνια χρειάζονται το χώρο τους για να καθαρίσουν. Επιπλέον με αυτό τον τρόπο θα μυρίζουν περισσότερο μαλακτικό.

  1. Σημασία στο άπλωμα

Απλώστε τα βρεγμένα σεντόνια αμέσως. Αν μείνουν βρεγμένα μπορεί ν’ αποκτήσουν άσχημη μυρωδιά και να χάσουν το άρωμα του μαλακτικού που βάλατε.

  1. Αποθήκευση μετά το σιδέρωμα

Μετά το σιδέρωμα αφήστε τα σεντόνια σας για λίγο έξω από τη ντουλάπα και μην τα βάλετε εκει κατευθείαν γιατί μπορεί να έχει μείνει υγρασία, ακόμη κι από τον ατμό του σίδερου, κάτι που πάλι θα τα κάνει να μυρίσουν άσχημα.

baby/ photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί