• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θέλετε να κρατήσετε την εγκυμοσύνη σας κρυφή τους πρώτους μήνες; Έτσι θα κρύψετε τα πρώτα σημάδια!

Θέλετε να κρατήσετε την εγκυμοσύνη σας κρυφή τους πρώτους μήνες; Έτσι θα κρύψετε τα πρώτα σημάδια!

Για πολλούς λόγους, οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να μην αποκαλύψουν αμέσως την εγκυμοσύνη τους.

Είτε επειδή πρώτα θέλουν να είναι σίγουρες ότι όλα βαίνουν καλώς, είτε επειδή θέλουν πρώτα να το συνειδητοποιήσουν οι ίδιες.

Το σώμα όμως έχει… άλλη άποψη και φροντίζει να δίνει τα σημάδια του από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες. Δείτε λοιπόν παρακάτω, τι μπορείτε να κάνετε ώστε να καλύψετε τις αλλαγές που φέρνει το ευχάριστο αυτό γεγονός.

1) Αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ και καπνίσματος

Αν προηγουμένως συνηθίζατε να πίνετε και να καπνίζετε, ο περίγυρός σας θα καταλάβει αμέσως τη διαφορά. Μπορείτε να πείτε στους φίλους σας ότι το τελευταίο διάστημα νιώθετε διαρκώς εξαντλημένη και προσπαθείτε να ακολουθήσετε έναν αποτοξινωτικό τρόπο ζωής που θα ξεκουράσει τον οργανισμό σας.

2) Αύξηση βάρους

Φορέστε πιο φαρδιά ρούχα, αποφεύγοντας όμως τα πολύ ριχτά ρούχα, καθώς είναι πιο πιθανό να κινήσουν υποψίες παρά να σας βοηθήσουν να κρύψετε την κοιλιά σας.

3) Ευσυγκινησία

Τι πιο απλό από το να επικαλεστείτε το άγχος που νιώθετε τελευταία; Με αυτό τον τρόπο οι κοντινοί σας άνθρωποι θα υποθέσουν ότι περνάτε μια πιεστική περίοδο στη δουλειά.

4) Διαφορετικές προτιμήσεις στο φαγητό

Μπορείτε απλά να πείτε, ότι από το προηγούμενο βράδυ έχετε επιθυμήσει να φάτε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα συνηθισμένα σας.

5) Ναυτία

Αυτό το σύμπτωμα είναι πιο δύσκολο να κρυφτεί. Θα βοηθήσει όμως αρκετά, το να κάνετε ένα διάλειμμα την ώρα που έχετε προσέξει ότι η ναυτία σας είναι πιο έντονη ή -αν υπάρχει η δυνατότητα- να ζητούσατε να γίνει μια αλλαγή στο ωράριό σας.

Σε κάθε περίπτωση, η πιο απλή δικαιολογία είναι συνήθως και η πιο πειστική.


photo unsplash