Τα μυστικά για να κάνετε το μπάνιο σας να λάμπει αφαιρώντας άλατα και κιτρινίλες

Μαθαίνοντας πώς να απομακρύνετε τους κίτρινους λεκέδες από τη λεκάνη της τουαλέτας, τον νιπτήρα ή την μπανιέρα, θα καταφέρετε να μεταμορφώσετε το μπάνιο σας, κάνοντας τη ρουτίνα καθαρισμού «παιχνιδάκι»

Παρακάτω θα βρείτε αποτελεσματικές μεθόδους για να διώξετε αυτούς τους αντιαισθητικούς κίτρινους λεκέδες από τη λεκάνη της τουαλέτας σας, τη μπανιέρα ή τον νιπτήρα καθώς επίσης και εύκολες συνταγές καθαριότητας με λευκό ξίδι, σόδα ή λεμόνι.

Πώς θα αφαιρέσετε τους κίτρινους λεκέδες από το μπάνιο

Λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα

Ρίξτε μαγειρική σόδα στα σημεία που θέλετε και στη συνέχεια ρίξτε από πάνω λευκό ξίδι. Το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει. Με ένα σφουγγαράκι τρίψτε ελαφρώς και ξεβγάλετε με ζεστό νερό.

Χυμός λεμονιού

Πάρτε μια λεμονόκουπα και τρίψτε τα κίτρινα σημεία. Αφήστε να δράσει το λεμόνι επάνω στους λεκέδες για μερικά λεπτά και έπειτα ξεβγάλετε με ζεστό νερό.

Τι ευθύνεται για τις κιτρινίλες στο μπάνιο;

Οι κίτρινοι λεκέδες στον νιπτήρα, τη λεκάνη της τουαλέτας ή την μπανιέρα προκαλούνται από το σκληρό νερό. Το σκληρό νερό περιέχει μέταλλα όπως ασβέστιο και μαγνήσιο, τα οποία οδηγούν σε λεκέδες.

Πώς θα ξεφορτωθείτε τα άλατα από το μπάνιο

Λευκό ξίδι

Όπως και στους κίτρινους λεκέδες έτσι και εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξίδι. Φτιάξτε ένα διάλυμα 1:1 ξίδι με ξίδι και νερό και ψεκάστε τα σημεία που θέλετε να καθαρίσετε. Αφήστε για μερικά λεπτά, τρίψτε με ένα μαλακό πανί και έπειτα ξεβγάλετε με ζεστό νερό. Στεγνώστε με ένα στεγνό μαλακό πανάκι.

Αλάτι

Κι όμως το αλάτι μπορεί να καθαρίσει τους λεκέδες των αλάτων από το μπάνιο. Ρίξτε αλάτι σε μια λεμονόκουπα και τρίψτε τα σημεία με τους λεκέδες. Ξεβγάλετε και στεγνώστε.

(με πληροφορίες από mothersblog. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί