• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τα λάθη που κάνουν το μακιγιάζ… καταστροφή για το πρόσωπό σου – Σίγουρα θα έχεις κάνει τουλάχιστον ένα από αυτά

Τα λάθη που κάνουν το μακιγιάζ… καταστροφή για το πρόσωπό σου – Σίγουρα θα έχεις κάνει τουλάχιστον ένα από αυτά

Και πώς να ΜΗΝ τα ξανακάνεις

Kάποιοι έχουν το προτέρημα να μοιάζουν νεότεροι απ’ ό,τι πραγματικά είναι. Άλλοι το έχουν από φυσικού τους, άλλοι το… βοηθούν με το μακιγιάζ. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με όσους δείχνουν μεγαλύτεροι από την ηλικία τους. Για κάποιους φταίνε τα γονίδια, αλλά για την εμφάνιση κάποιων άλλων ευθύνεται το μακιγιάζ. Παρακάτω παρουσιάζονται τα 10 πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γυναίκες ενώ βάφονται και τις κάνουν να δείχνουν μεγαλύτερες.

Πολύ βαρύ μέικ απ 

10 λάθη στο μακιγιάζ που κάνουν το πρόσωπο να μοιάζει γερασμένο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οσο ελαφρύτερο το μακιγιάζ μιας γυναίκας, τόσο νεότερη μοιάζει. Ενα βαρύ μέικ απ τονίζει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές και φράζει τους πόρους. Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν λιγότερο μέικ απ.

Ιριδίζουσες σκιές

10 λάθη στο μακιγιάζ που κάνουν το πρόσωπο να μοιάζει γερασμένο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το δέρμα γύρω από τα μάτια δεν είναι ποτέ λιπαρό. Για τον λόγο αυτό, οι πρώτες ρυτίδες εμφανίζονται σε αυτή την περιοχή. Με τις ιριδίζουσες σκιές το μόνο που μπορεί να πετύχει μια γυναίκα είναι να τονίσει το «πρόβλημα» και να τραβήξει και τα βλέμματα των άλλων σε αυτή την προβληματική περιοχή.

Πούδρα

10 λάθη στο μακιγιάζ που κάνουν το πρόσωπο να μοιάζει γερασμένο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η πούδρα μπαίνει στο πρόσωπο με σκοπό να το κάνει να μοιάζει πιο ματ. Καλό είναι όμως να μπαίνει μόνο στις λιπαρές περιοχές και όχι από άκρη σε άκρη του προσώπου, καθώς τονίζει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Σκούρα κραγιόν και λιπ γκλος

10 λάθη στο μακιγιάζ που κάνουν το πρόσωπο να μοιάζει γερασμένο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Τα σκούρα κραγιόν και λιπ γκλος γερνάνε. Κάνουν το πρόσωπο πιο σκοτεινό και συνεπώς προσθέτουν χρόνια. Προτιμήστε τα κραγιόν σε φυσικές αποχρώσεις, που είναι και της μόδας.

Η λάθος εφαρμογή του κραγιόν

10 λάθη στο μακιγιάζ που κάνουν το πρόσωπο να μοιάζει γερασμένο [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Συνήθως οι περισσότερες γυναίκες βάζουν κραγιόν και λιπ γκλος ή κατευθείαν από το προΐόν ή με τα βουρτσάκια που τα συνοδεύουν, με αποτέλεσμα να βάζουν υπερβολικά πολύ, να φορτώνουν το πρόσωπό τους και να δείχνουν γερασμένες. Είναι προτιμότερο μια γυναίκα να απλώνει ακόμη και με το δάχτυλό της το κραγιόν προκειμένου να έχει καλύτερη αίσθηση της ποσότητας που χρησιμοποιεί.

Υπερβολικά βγαλμένα φρύδια

10 λάθη στο μακιγιάζ που κάνουν το πρόσωπο να μοιάζει γερασμένο [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Τα εξαιρετικά λεπτά φρύδια όχι απλά δεν είναι στη μόδα, αλλά προσθέτουν και χρόνια. Με ένα μολύβι φρυδιών, πάντως, μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση.

Πολύ τονισμένα φρύδια

10 λάθη στο μακιγιάζ που κάνουν το πρόσωπο να μοιάζει γερασμένο [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Στον αντίποδα, όπως τα εξαιρετικά λεπτά φρύδια, έτσι και τα υπερβολικά τονισμένα, σκούρα φρύδια μεγαλώνουν. Το ιδανικότερο μολύβι θεωρείται αυτό που είναι έναν τόνο πιο ανοιχτό από τα φρύδια.

Μαύρη μάσκαρα και eyeliner

10 λάθη στο μακιγιάζ που κάνουν το πρόσωπο να μοιάζει γερασμένο [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Χρησιμοποιήστε καφέ μάσκαρα και eyeliner και θα καταλάβετε αμέσως τη διαφορά. Και αυτό γιατί οι καφέ αποχρώσεις φαίνονται πιο φυσικές. Χρόνια προσθέτουν οι αιχμηρές γραμμές με το eyeliner. Επίσης, για μια πιο νεανική εμφάνιση θα πρέπει να αποφεύγεται το μολύβι στο κάτω βλέφαρο.

Μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες

10 λάθη στο μακιγιάζ που κάνουν το πρόσωπο να μοιάζει γερασμένο [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Η μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες απλά κλείνει το μάτι και το βλέμμα και συνεπώς γερνάει.

Λάθος τοποθέτηση του ρουζ

10 λάθη στο μακιγιάζ που κάνουν το πρόσωπο να μοιάζει γερασμένο [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Αν το ρουζ δεν τοποθετηθεί σωστά, μπορεί να καταστρέψει το μακιγιάζ. Συγκεκριμένα, αν μπει κάτω από τα   ζυγωματικά κάνει το πρόσωπο να μοιάζει πεσμένο. Οι μακιγιέζ συστήνουν το ρουζ να μπαίνει πάνω από τα ζυγωματικά και να μη φθάνει έως τη μύτη. Προτιμήστε ρόδινες ή ουδέτερες αποχρώσεις και αποφύγετε τα σκούρα ρουζ με ματ φινίρισμα.

iefimerida/photo unsplash