• Αρχική
 • Άρθρα
 • Τα 5 καταστροφικά λάθη που κάνεις με το σίδερο μαλλιών σου

Τα 5 καταστροφικά λάθη που κάνεις με το σίδερο μαλλιών σου

Θέλεις να έχεις "μαλλί κομμωτηρίου" και χρησιμοποιείς το σίδερο μαλλιών κατά κόρον; Μάθε ποια λάθη και παραλείψεις μπορεί να καταστρέψουν τόσο την κώμη σου, όσο και το πολύτιμο σίδερό σου!


 1. Ρυθμίζεις το σίδερο στην υψηλότερη θερμοκρασία για να ισιώσεις τα μαλλιά σου
  Μπορεί η ισιωτική σου να έχει ρύθμιση για θερμοκρασία… καυτής λάβας, ωστόσο θα ήταν καλύτερα να προτιμάς να παραμένει όχι ψηλότερα από τους 200 βαθμούς κελσίου ή ακόμα και πιο χαμηλά.
  Από την άλλη, ούτε το να επιλέξεις την χαμηλότερη θερμοκρασία δεν είναι η καλύτερη επιλογή, αφού το πιθανότερο είναι να πρέπει να επαναλάβεις πολλές φορές το ίσιωμα της ίδιας τούφας με αποτέλεσμα να φθαρούν τα μαλλιά σου.


 2. Δεν προετοιμάζεις κατάλληλα τα μαλλιά σου
  Που σημαίνει ότι δεν τα ψεκάζεις πάντα με προστατευτικό σπρέι για την υψηλή θερμοκρασία. Φρόντισε επομένως να απλώνεις μικρή ποσότητα πριν τα “ψήσεις”.


 3. Δεν σταματάς όταν βλέπεις υδρατμούς!
  Μόλις δεις να βγαίνουν… υδρατμοί από τα μαλλιά σου, πρέπει επειγόντως να σταματήσεις. Άμεσα όμως! Κάτι σημαντικό που συχνά ξεχνάς, ή δεν ξέρεις, είναι ότι τα μαλλιά σου πρέπει να είναι 100% στεγνά όταν τα ισιώνεις με το σίδερο. Αν είναι έστω και με λίγη κρατημένη υγρασία το αναπόφευκτο αποτέλεσμα θα είναι αρχικά να μην ισιώσουν σωστά ποτέ και, φυσικά, να καταστραφούν οι τρίχες σου!


 4. Δεν τα χωρίζεις σε τμήματα
  Για καλύτερα αποτελέσματα στο ίσιωμα των μαλλιών, χρειάζεται να τα χωρίσεις σε 4 τμήματα, και κατόπιν να ισιώνεις κάθε κομμάτι σε μικρές τούφες. Ειδάλλως, δεν θα ισιώσουν καλά και θα αναγκαστείς να επαναλάβεις τη διαδικασία.


 5. Δεν καθαρίζεις ποτέ το σίδερο μαλλιών!
  Πάνω στην πλάκα του, βρίσκονται υπολείμματα από αμέτρητα προϊόντα styling. Επομένως πρέπει κάθε τόσο, με ένα νωπό πανάκι να τρίβεις ελαφρά τις πλάκες. Έτσι θα παρατείνεις και τη διάρκεια ζωής του!


photo pexels