Τα 5 αντικείμενα που αποτελούν εστία μικροβίων και ξεχνάτε να πλύνετε στο πλυντήριο

Τα περισσότερα από αυτά τα αντικείεμενα τα χρησιμοποιείτε σχεδόν καθημερινά.


Τσάντες
Κουρτίνες μπάνιου
Μαξιλάρια
Λούτρινα και πάνινα παιχνίδια
Χαλάκι μπάνιου


Υπάρχουν πολλά αντικείμενα μέσα στο σπίτι τα οποία ξεχνάτε να πλύνετε στο πλυντήριο αν και τα χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Ποια είναι αυτά; Σας παρουσιάζουμε μια λίστα με μόνο πέντε από αυτά:

Επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες

Οι τσάντες μεταφοράς, τα σακίδια πλάτης και οι τσάντες χειρός λερώνονται εύκολα μέσα και από έξω. Όσον αφορά τις επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες σούπερ μάρκετ καλό είναι να πλένονται τακτικά καθώς μπορεί ν΄αποτελέσουν εστία μικροβίων. Διαλέξτε ένα σύντομο πρόγραμμα ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα.


Κουρτίνες μπάνιου

Πλαστική ή υφασμάτινη, η κουρτίνα μπάνιου χρειάζεται να πλένεται συχνά προκειμένου να παραμένει καθαρή και να μη συσσωρευτεί μούχλα. Μπορείτε ακόμη να τη μουλιάσετε σε μια λεκάνη με ζεστό νερό, απορρυπαντικό και λευκό ξίδι και ακολούθως να την ξεπλύνετε στην μπανιέρα και να την απλώσετε για να στεγνώσει.

Μαξιλάρια

Στα μαξιλάρια συγκεντρώνονται σκόνη, σάλια, ιδρώτας με αποτέλεσμα να. Γι’ αυτό φροντίστε να τα πλένετε σε δροσερό/κρύο νερό για να προστατεύσετε το γέμισμα του μαξιλαριού) με απορρυπαντικό ρούχων. Βεβαιωθείτε ότι τα μαξιλάρια είναι εντελώς στεγνά πριν τα βάλετε στο κρεβάτι.

Λούτρινα και πάνινα παιχνίδια

Τα περισσότερα πάνινα και λούτρινα παιχνίδια λερώνονται εύκολα, ενώ ορισμένοι λεκέδες δεν φαίνονται. Γι΄αυτό και ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο. Προτιμήστε βρεφικό απορρυπαντικό και στεγνώστε τα στο στεγνωτήριο σε χαμηλή θερμοκρασία ή απλώστε τα για να στεγνώσουν στον ήλιο.


Χαλάκι μπάνιου

Το χαλάκι μπάνιου αποτελεί ένα ακόμα αντικείμενο που συσσωρεύει τα πάντα: βακτήρια, τρίχες, νερά από το νιπτήρα, βρομιές από τα παπούτσια ή τις παντόφλες. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να το τινάζετε καθημερινά και να το πλένετε στο πλυντήριο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

(Με πληροφορίες από mothersblog. gr – apartmenttherapy.com / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί