• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τα 4 πράγματα που “φωνάζουν” τα μαλλιά σου για την υγεία σου

Τα 4 πράγματα που “φωνάζουν” τα μαλλιά σου για την υγεία σου

Τα μαλλιά σου κρύβουν πολλά περισσότερα από αυτά που νομίζεις.

Τα μαλλιά μιας γυναίκας είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά ομορφιάς της που δίνουν χάρη, στιλ και τονίζουν τη θηλυκότητά της. Μπορεί να ξοδεύεις αρκετό χρόνο για την βαφή, το χτένισμα και την περιποίηση τους αλλά ίσως αγνοείς σημαντικά στοιχεία που φανερώνουν τα μαλλιά σου για την γενικότερη κατάσταση της υγείας σου.

Μερικά κοινά προβλήματα μαλλιών μπορεί αρκετές φορές να είναι ένα σημάδι για την ύπαρξη κάποιου προβλήματος υγείας που αγνοείς. Ακόμη, μικρές αλλαγές στην υφή και το πάχος της τρίχας, μπορούν εξίσου να είναι λόγοι ανησυχίας. Δεδομένου ότι μπορεί να μην είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις αυτά προειδοποιητικά σημάδια έχουμε φτιάξει για σένα έναν μικρό οδηγό που σίγουρα θα βοηθήσει. Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις τα πάντα.

Το γκριζάρισμα των μαλλιών είναι ένα φυσικό στάδιο γήρανσης αλλά εάν έχεις πρόωρα γκρίζες ή λευκές τρίχες τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι άγχους. Το άγχος είναι πολλές φορές η αιτία για διάφορα προβλήματα όπως δερματικά ξεσπάσματα, αύξηση βάρους ή απώλεια βάρους. Τα γονίδια παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στο πρόβλημα αυτό. Εάν έχεις αποκλείσει όλες τις άλλες αιτίες που μπορεί να ευθύνονται για το γκριζάρισμα των μαλλιών σου, τότε σίγουρα ευθύνεται το άγχος. Βάλε τη yoga και το διαλογισμό στη ζωή σου για να ηρεμήσεις και να αποβάλλεις το άγχος.

Η αραίωση των μαλλιών και η τριχόπτωση είναι ίσως τα μεγαλύτερα δείγματα μιας διαταραχής του θυρεοειδούς. Ο θυρεοειδής είναι υπεύθυνος για την εξισορρόπηση των ορμονών στο σώμα σου. Εκείνες που πάσχουν από υποθυρεοειδισμό εμφανίζουν συνήθως συμπτώματα όπως διακύμανση βάρους, κόπωση και αραίωση μαλλιών. Μπορείς να το διαπιστώσεις με μια απλή εξέταση αίματος και με τη λήψη φαρμάκων να διασφαλίσεις ότι ο θυρεοειδής σου λειτουργεί κανονικά.

Το σώμα σου χρησιμοποιεί πρωτεΐνες για να χτίσει και να επισκευάσει ιστούς, να κάνει ένζυμα, ορμόνες και άλλες βασικές λειτουργίες του σώματος. Εν ολίγοις, το σώμα σου απαιτεί πρωτεΐνη σχεδόν για τα πάντα. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες για την πρόληψη της τριχόπτωσης. Μπορείς να πάρεις τα συνιστώμενα γραμμάρια πρωτεΐνης κάθε μέρα μέσω τροφίμων όπως τα ρεβίθια, το γιαούρτι και το στήθος κοτόπουλου.

Επιπλέον μια ορμονική διαταραχή μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία τεστοστερόνης που οδηγεί σε κακή ανάπτυξη των τριχών. Στην πραγματικότητα, δημιουργεί την ανάπτυξη των μαλλιών σε άλλες περιοχές του σώματος, όπως το πρόσωπο. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα με τη λήψη φαρμάκων.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες για την πρόληψη της τριχόπτωσης. Μπορείς να πάρεις τα συνιστώμενα γραμμάρια πρωτεΐνης κάθε μέρα μέσω τροφίμων όπως τα ρεβίθια, το γιαούρτι και το στήθος κοτόπουλου.


queen.gr / photo pexels