Συμβουλές για υγιή και μακριά μαλλιά!

Ο τρόπος με τον οποίο πλένετε τα μαλλιά σας και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη διατήρηση των λείων, λαμπερών μαλλιών.

Ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές από πιστοποιημένους δερματολόγους για να διατηρήσετε υγιή μαλλιά.


Τα λιπαρά μαλλιά μπορούν να ωφεληθούν από το πιο συχνό λούσιμο.
Λούστε τα λιπαρά μαλλιά πιο συχνά. Το πόσο συχνά λούζετε τα μαλλιά σας θα πρέπει να βασίζεται στο πόση λιπαρότητα παράγει το τριχωτό της κεφαλής σας.

Εάν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι λιπαρό, ίσως χρειαστεί να το πλένετε τόσο συχνά όσο μία φορά την ημέρα.
Εάν έχετε χημικά επεξεργασμένα μαλλιά, τα μαλλιά σας μπορεί να είναι πιο στεγνά, επομένως μπορεί να θέλετε να τα λούζετε λιγότερο συχνά.
Καθώς μεγαλώνετε, το τριχωτό της κεφαλής σας παράγει λιγότερη λιπαρότητα, επομένως μπορεί να μην χρειάζεται να λούζεστε τόσο συχνά. Αλλά αν δείτε νιφάδες στα μαλλιά σας, μπορεί να μην λούζεστε αρκετά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιτυρίδα και άλλες ασθένειες του τριχωτού της κεφαλής.
Συμπυκνώστε το σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής. Όταν πλένετε τα μαλλιά σας, επικεντρωθείτε στον καθαρισμό κυρίως του τριχωτού της κεφαλής, αντί να πλένετε όλο το μήκος των μαλλιών. Το λούσιμο μόνο των μαλλιών σας μπορεί να δημιουργήσει μαλλιά που πετούν θαμπά και τραχιά.

Χρησιμοποιήστε conditioner μετά από κάθε σαμπουάν. Χρησιμοποιήστε κοντίσιονερ, εκτός εάν χρησιμοποιείτε σαμπουάν «2 σε 1», που καθαρίζει και μαλακώνει τα μαλλιά. Η χρήση ενός κοντίσιονερ μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση των κατεστραμμένων ή ταλαιπωρημένων μαλλιών αυξάνοντας τη λάμψη, μειώνοντας τον στατικό ηλεκτρισμό, βελτιώνοντας τη δύναμη και προσφέροντας κάποια προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Συμβουλές για υγιή μαλλιά
Χρησιμοποιήστε σκουφάκι κολύμβησης όταν βρίσκεστε στην πισίνα για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από το χλώριο.
Συγκεντρώστε το conditioner στις άκρες των μαλλιών. Επειδή τα μαλακτικά μπορούν να κάνουν τα λεπτά μαλλιά να φαίνονται χαλαρά, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο στις άκρες των μαλλιών και όχι στο τριχωτό της κεφαλής ή στο μήκος των μαλλιών.
Επιλέξτε ένα σαμπουάν και μαλακτικό ειδικά σχεδιασμένο για τον τύπο μαλλιών σας. Για παράδειγμα, εάν βάφετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν που έχει σχεδιαστεί για βαμμένα μαλλιά. Εάν τα μαλλιά σας είναι κατεστραμμένα ή έχουν υποστεί χημική επεξεργασία, σκεφτείτε ένα σαμπουάν “2 σε 1”. Ανεξάρτητα από το κόστος, πολλές μάρκες σαμπουάν και κοντίσιονερ παρέχουν τα ίδια οφέλη.

Προστατέψτε τα μαλλιά όταν κολυμπάτε. Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τις βλαβερές συνέπειες του χλωρίου, βρέχοντας και περιποιώντας τα μαλλιά σας πριν από το κολύμπι. Φορέστε ένα σφιχτό σκουφάκι κολύμβησης και χρησιμοποιήστε ένα ειδικά σχεδιασμένο σαμπουάν κολυμβητών και βαθύ μαλακτικό μετά το κολύμπι για να αντικαταστήσετε τη χαμένη υγρασία.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί