• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τυφλή γυναίκα δείχνει πώς κάνει τις καθημερινές δουλειές της και γίνεται viral (ΒΙΝΤΕΟ)

Τυφλή γυναίκα δείχνει πώς κάνει τις καθημερινές δουλειές της και γίνεται viral (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν 6 χρόνια, η 24χρονη Lucy Edwards έχασε την όρασή της λόγω μιας σπάνιας γενετικής πάθησης, που ονομάζεται Incontinentia Pigmenti.


Η κατάσταση αυτή είναι τόσο σπάνια που δεν υπάρχει καν στη λίστα αυτών που μπορούν να προκαλέσουν τύφλωση.

Η ίδια το κληρονόμησε από τη μητέρα της. Στα 11 της, ο αμφιβληστροειδής χιτώνας αποσπάστηκε από το δεξί της μάτι και στα 17, συνέβη το ίδιο και στο αριστερό, όπως είπε η ίδια στο BuzzFeed.

Το καλοκαίρι ανακάλυψε το hashtag #learnontiktok, που έκανε trending στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Έτσι, αποφάσισε να δείξει στον κόσμο τι μπορεί να κάνει ένας τυφλός άνθρωπος. Η ίδια συνειδητοποίησε ότι ακόμη και οι πιο κοντινοί της άνθρωποι δεν γνώριζαν πώς κάνει τις καθημερινές δουλειές της.

Έτσι, άρχισε να φτιάχνει βίντεο δείχνοντας στον κόσμο πώς κάνει τι.

Τα βίντεό της έγιναν αμέσως viral, κάποια μάλιστα ξεπέρασαν τις 11 εκατ. προβολές.

Σε αυτά δείχνει πώς κάνει μπάνιο, πώς βάφεται, πώς μαγειρεύει κ.α. Μάλιστα, τα make up tutorials της είναι πολύ δημοφιλή και σημαντικά για εκείνη, όπως για κάθε κορίτσι.

Και ενώ το μακιγιάζ βασίζεται στο οπτικό ερέθισμα, εκείνη έπρεπε να μάθει με τους μύες και με συγκεκριμένες κινήσεις, πώς να το κάνει.

«Αγαπώ το Tiktok. Είμαι περήφανη που μπορώ να δείξω σε όλους πώς μπορώ να είμαι μια ανεξάρτητη τυφλή γυναίκα, γιατί πολέμησα για να είμαι. Υπάρχουν πράγματα που δεν θα μπορέσω ποτέ να κάνω, αλλά θέλω να δείξω στον κόσμο ότι υπάρχει ζωή μετά την απώλεια όρασης», τόνισε.

(Bovary – φωτο:instagram)