Συμβουλές για αεροστεγή συσκευασία τροφίμων

Η αξία της αεροστεγούς συσκευασίας είναι τεράστια, όχι μόνο σε θέμα υγιεινής αλλά και για οικονομία.

Εάν αγοράζετε κρέας ή λαχανικά από παραγωγό συνήθως παίρνετε μεγάλες ποσότητες και τα μεγάλα κομμάτια, θα πρέπει να τα χωρίσετε σε μικρότερες έτοιμες μερίδες για εξοικονόμηση χώρου στην κατάψυξη. Εάν σφραγίσετε όλα τα τρόφιμα σε κενό αέρος, θα διευκολύνουν τη ζωή σας και θα κόψουν ακόμα περισσότερο τη σπατάλη τροφίμων.
Σίγουρα θέλετε να υπάρχει μαγειρεμένο φαγητό κάθε ημέρα στο σπίτι για την οικογένειά σας. Όλοι είναι λάτρεις του φρέσκου μαγειρεμένου σπιτικού φαγητού και δεν ενθουσιάζονται ιδιαίτερα με το φαγητό της «δεύτερης μέρας»
Πώς να συντηρήσετε το φαγητό για πολύ καιρό και να είναι νόστιμο, ακόμη και μετά από πολλές ημέρες; Η κατάψυξη όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε αλλοιώνει τη γεύση και την υφή.
Τα τρόφιμα που έχουν υψηλή οξύτητα, όπως κάποια φρούτα, ή χυμοί, είναι πιο εύκολο να συντηρηθούν, ενώ τα τρόφιμα χαμηλής οξύτητας όπως τα λαχανικά, πρέπει να τα θερμαίνουμε για να ελαττώσουμε ή να αυξήσουμε την οξύτητα ανάλογα, προσθέτοντας χυμό λεμονιού ή ξύδι.
Τα γυάλινα βάζα είναι ιδανικά για έτοιμα γεύματα με ρύζι, ζυμαρικά ψάρι ή κρέας.
Για να γίνει σωστά η κονσερβοποίηση και τα τρόφιμα να διατηρούνται ασφαλή, θα πρέπει πρώτα να αποστειρώσουμε τα σκεύη, έπειτα να τοποθετήσουμε μέσα τα τρόφιμα (βρασμένα, ή προμαγειρεμένα) και ανάλογα με την περίπτωση να τα παστεριώσουμε, προχωρώντας αργότερα στην κονσερβοποίηση.

 • Κονσερβοποιήσετε το σπιτικό φαγητό σας
  Πλύνετε καλά τα γυάλινα βάζα στο χέρι ή το πλυντήριο. Βάλετε τα βάζα μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ζεστό νερό που βράζει για 20′ λεπτά. Αφήστε τα να στεγνώσουν πάνω σε μία καθαρή πετσέτα κουζίνας, βάζοντας τα βάζα ανάποδα και τα καπάκια στραμμένα πάνω. Προθερμάνετε το φούρνο στους 120 βαθμούς και τοποθετήστε τα δοχεία πάνω στη σχάρα για 15 λεπτά να αποστειρωθούν.
  Βάλτε το μαγειρεμένο φαγητό στα αποστειρωμένα βάζα (όπου χρειάζεται προσθέστε υγρό, μέσα στο οποίο θα βρίσκονται τα τρόφιμα, όπως άλμη για τα λαχανικά ή σιρόπι ζάχαρης για τα φρούτα ή λάδι για το ψάρι, κλπ.), Καθαρίστε καλά τα χείλη των βάζων, γιατί τυχόν υπολείμματα τροφίμων που θα εμποδίσουν το σωστό σφράγισμα και σφίξτε γερά το καπάκι. Αφήστε ανάποδα τα βάζα πάνω στον πάγκο μέχρι να κρυώσουν.Αν η κονσερβοποίηση έχει γίνει σωστά, το καπάκι του βάζου θα έχει πιεστεί προς τα μέσα και η κονσέρβα θα είναι έτοιμη για αποθήκευση σε ξηρό και σκιερό μέρος για ένα τουλάχιστον χρόνο ή και περισσότερο. Αν πατήσετε το καπάκι και δείτε ότι ανεβοκατεβαίνει, τότε το βάζο δεν έχει σφραγιστεί καλά και πρέπει να καταναλώστε το περιεχόμενο μέσα σε 2-3 μέρες.

Μαθαίνω να αποθηκεύω φρέσκα λαχανικά σε βάζο! (Εύκολη κονσερβοποίηση)-Canning fresh vegetables

ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΣΤΟ ΚΡΕΑΣ

Δέσπω

photo pexels

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...