Πως θα καταλάβετε ότι το makeup σας έχει χαλάσει;

Το makeup αποτελεί ένα από τα βασικότερα όπλα του μακιγιάζ για μια γυναίκα

αφού μπορεί να κρύψει μικρές, αλλά και μεγάλες ατέλειες αφήνοντας την επιδερμίδα μας λεία και «αψεγάδιαστη». Ωστόσο η χρήση ενός χαλασμένου foundation θα οδηγήσει σε εντελώς αντίθετα αποτελέσματα, αφού η κάλυψη που θα προσφέρει δεν θα είναι σωστή και δεν θα έχει διάρκεια, ενώ παράλληλα μπορεί να οδηγήσει και στην δημιουργία ερεθισμών του δέρματος. Δείτε λοιπόν πότε ένα makeup έχει χαλάσει και πρέπει να αντικατασταθεί.

 1. Μυρίζει άσχημα
Δεν μυρίζουν όλα τα makeup σαν λουλούδια, ωστόσο οφείλουν να έχουν μια ευχάριστη μυρωδιά. Επομένως, αν το foundation σας έχει αρχίσει να μυρίζει σαν βενζίνη ή ξύδι, τότε θα πρέπει να το πετάξετε. Δεν θα σας αρέσει να μυρίζετε κάτι τέτοιο όλη μέρα και σίγουρα ούτε η επιδερμίδα σας θα το επιθυμεί.

2. Έχει αλλάξει χρώμα
Ένας πολύ καλός τρόπος για να τσεκάρετε αν το makeup σας έχει χαλάσει είναι να δοκιμάσετε την απόχρωση του στον καρπό σας. Αν το χρώμα φαίνεται να μην ταιριάζει με το δέρμα σας όπως έκανε παλιότερα, τότε ήρθε η ώρα να αγοράσετε ένα καινούργιο.

3. Έχει αλλάξει η υφή του
Αν παρατηρήσετε αλλαγή στην υφή του foundation σας, δηλαδή διαχωρίζεται στα συστατικά του ή έχει κομπάκια και δεν είναι ομογενές, τότε θα πρέπει να το αλλάξετε. Για να είναι εντάξει ένα makeup θα πρέπει να έχει πάντα απαλή και ομοιόμορφη υφή.

4. Δεν κάνει τα «μαγικά» του
Το foundation πρέπει να δείχνει και να είναι σαν ένα δεύτερο δέρμα. Γι’ αυτό και επενδύουμε σε αυτά τα ελαφριά καλλυντικά προϊόντα που φωτίζουν το πρόσωπο, έτσι δεν είναι; Επομένως, όταν το makeup αρχίσει να γίνεται παχύρρευστο και ανομοιόμορφο ή απλά δεν απλώνεται σωστά, τότε πετάξτε το.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα make up αν φυλαχθούν σε δροσερό σημείο μπορούν να έχουν διάρκεια ζωής 2-3 χρόνια.

(beaute)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •