• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πώς δεν πρέπει να χρησιμοποιείται το αλουμινόχαρτο στην κουζίνα

Πώς δεν πρέπει να χρησιμοποιείται το αλουμινόχαρτο στην κουζίνα

Θεωρείται από τα βασικά προϊόντα στην κουζίνα, καθώς με το αλουμινόχαρτο τυλίγουμε τρόφιμα για να τα αποθηκεύσουμε,

αλλά υπάρχει σωστή και λανθασμένη χρήση του, όπως εξήγησε η διαιτολόγος, Εκατερίνα Μπουρλιάγεβα.

Το αλουμινόχαρτο το χρησιμοποιούμε καθημερινά για να τυλίξουμε τα τρόφιμα για να τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο ή για να προετοιμάσουμε διαφορετικές συνταγές χωρίς να γνωρίζουμε πραγματικά τη σύνθεσή του και χωρίς να σκεφτόμαστε εάν θα μολύνει το φαγητό ή όχι.


Η διαιτολόγος, Εκατερίνα Μπουρλιάγεβα, μίλησε στο Sputnik και εξήγησε:

«Το αλουμινόχαρτο της κουζίνας καλύπτεται με μεμβράνη που αποτρέπει τη μετάδοση του αλουμινίου που περιέχει στο φαγητό. Είναι ένα λεπτό κάλυμμα που δεν μπορεί να δει το μάτι. Ένα φιλμ οξειδίου εμποδίζει την επαφή του αλουμινίου με τα τρόφιμα».
Ωστόσο, το βιομηχανικό αλουμινόχαρτο δεν έχει σχεδιαστεί για την αποθήκευση τροφίμων και έχει άλλη κάλυψη που δεν εγγυάται ότι είναι ασφαλές για χρήση στην κουζίνα.

Φυσικά, υπάρχουν τρόφιμα που αποθηκεύονται καλύτερα με άλλους τρόπους, καθώς μπορούν να καταστρέψουν το αλουμινόχαρτο, δηλαδή το προστατευτικό στρώμα και να προκαλέσουν τη μετάδοση του αλουμινίου στα τρόφιμα, όπως είναι αυτά που περιέχουν λεμόνι ή ξίδι.

Η ειδικός, ακόμα, επισήμανε:

«Σε άλλες περιπτώσεις, είναι απολύτως ασφαλές να αποθηκεύετε τα τρόφιμα στο ψυγείο και να τα ψήνετε με αλουμινόχαρτο, καθώς στην πρώτη περίπτωση, το προϊόν διατηρεί καλύτερα τη γεύση του και προστατεύεται από άλλες οσμές».

(sputniknews – φωτο:screenshot)