«Πόδι της χήνας»: Πως να το «σβήσεις» από τα μάτια σου

Το σύνολο της επιφάνειας της επιδερμίδας σου γύρω από τα μάτια κινείται συνεχώς – μιλάς, γελάς, εκφράζεσαι.

Έτσι, με το πέρασμα του χρόνου θα εμφανίσει γραμμές που σχετίζονται με τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις των μυών πιο νωρίς απ’ ό,τι το υπόλοιπο πρόσωπο. Ανάλογα με τον τρόπο ζωής και την έκθεσή σου στον ήλιο, θα διαπιστώσεις σε πρώτο επίπεδο μικρές γραμμές να σχηματίζονται κοντά στα μάτια ή γύρω από το περίγραμμά τους. Σταδιακά το φαινόμενο θα είναι αρκετά ορατό, ενώ ενδέχεται η περιοχή να παρουσιάσει χαλάρωση, εξαιτίας του χρόνου και της σταδιακής απώλειας του κολλαγόνου.

Τι μπορείς να κάνεις για το πόδι της χήνας;

1. Καθημερινή ενυδάτωση

Βελτιώνει και λειαίνει προοδευτικά την υφή της επιδερμίδας σου γύρω από τα μάτια – ειδικά στις γωνίες– εξασφαλίζοντας μια αίσθηση άνεσης. Κάθε βράδυ, επίσης, φρόντισε να απλώνεις σ’ εκείνα τα σημεία μια κρέμα αναδόμησης, αλλά σε μικρότερες ποσότητες απ’ όσες θα έβαζες στο υπόλοιπο πρόσωπο. Αυτό γιατί κοντά στα μάτια παρατηρείται μεγαλύτερη διαπερατότητα, λόγω λεπτότερης υφής της επιδερμίδας, και πιθανόν να δημιουργηθεί κάποιος ερεθισμός.

2. Τα σωστά προϊόντα

Επίλεξε προϊόντα που περιέχουν ραμνόζη, ένα σάκχαρο 100% φυτικής προέλευσης με ισχυρή δράση στις ρυτίδες και τη χαλάρωση. Βοηθά επίσης η καφεΐνη σε συνδυασμό με την αδενοσίνη, για τόνωση της μικροκυκλοφορίας στην επιδερμίδα και δράση κατά της κατακράτησης υγρών, αλλά και η νεοεσπεριδίνη που είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση.

3. Η βιταμίνη C

O Howard Murad, M.D, δερματολόγος, σημειώνει χαρακτηριστικά για τη χρήση της βιταμίνης C: «Κατά την τοπική εφαρμογή η βιταμίνη C ωφελεί το δέρμα προλαμβάνοντας την απώλεια του νερού και διατηρώντας το δέρμα ενυδατωμένο και ελαστικό. Ενισχύει δραστικά την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, που αποτελούν τις βασικές δομικές μονάδες της επιδερμίδας, και παρέχει στο δέρμα ελαστικότητα και ανθεκτικότητα. Επίσης, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση και αυξάνει την αποτελεσματικότητα ενός τοπικού δείκτη προστασίας, προστατεύοντας το δέρμα από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία».

4. Οι κατάλληλες ασκήσεις

Όταν νιώσεις υπερβολική κούραση κάποια στιγμή της ημέρας, κάνε το κόλπο με τις παλάμες: δημιούργησε μια μικρή κοιλότητα με τις χούφτες σου και τοποθέτησέ τες πάνω στα μάτια σου –μιμήσου την κίνηση που κάνουν τα παιδιά όταν κρύβουν το πρόσωπό τους από ντροπή– αναπνέοντας αργά 1-2 λεπτά. Πιάνει….
Όταν επίσης δουλεύεις πολύ ώρα μπροστά στον υπολογιστή, καλό είναι να σηκώνεις το βλέμμα σου κάθε 15 λεπτά και να κοιτάς μακριά, έξω από το παράθυρο για 1-2 λεπτά, ώστε να χαλαρώσουν τα οπτικά νεύρα.

5. Σωστό μακιγιάζ για νεανικό βλέμμα
Στο μακιγιάζ απόφυγε τη χρήση σκούρων σκιών. Οι ανοιχτές αποχρώσεις συνιστούν μια ασφαλή επιλογή και επιπλέον κάνουν τα βλέμμα να δείχνει λιγότερο κουρασμένο και αρκετά πιο φωτεινό. Αναζήτησε επίσης ένα concealer που δε θα είναι εξαιρετικά πυκνό σε σχέση με το μέικ απ, έτσι ώστε η μείξη των δύο υφών να είναι ταιριαστή. Επιπλέον, πρέπει να είναι ανάλαφρο, γιατί ένα βαρύ concealer πιθανόν να δημιουργήσει μακροπρόθεσμα ρυτίδες και ξηρότητα.

youweekly

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...