• Αρχική
  • Άρθρα
  • Mερικά λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού που το κάνουν να φαίνεται άβολο και ακατάστατο (ΦΩΤΟ)

Mερικά λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού που το κάνουν να φαίνεται άβολο και ακατάστατο (ΦΩΤΟ)

Η διακόσμηση στο σπίτι μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, γιατί εκτός από το αισθητικό κομμάτι, πολλές φορές, μας κάνει να νιώθουμε άβολα, φαίνεται ακατάστατο ή χρειάζεται συνέχεια καθάρισμα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε στο σπίτι μας και που νομίζουμε πως είναι χρήσιμα, αλλά η αλήθεια είναι πως, είτε μας κάνουν να καθαρίζουμε πιο συχνά, είτε δημιουργούν μία άβολη ατμόσφαιρα.

Έτσι, συγκεντρώσαμε μερικά έξυπνα tips που θα σας φανούν πολύ χρήσιμα εάν σκέφτεστε να ανακαινίσετε το διαμέρισμά σας.

Διακόσμηση στο σπίτι: Καναπές κρεβάτι

(Emimerotiko)

Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε νέα έπιπλα, προτιμήσετε ένα κανονικό κρεβάτι με καλό στρώμα. Θα μείνει σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό από ένα καναπέ κρεβάτι και θα σας προσφέρει καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Διακόσμηση στο σπίτι: Συλλογή από πλαστικές σακούλες

(enimerotiko)

Είναι καλύτερο να τις κρατάτε σε ένα μικρό κουτί και όσες περισσεύουν να τις ανακυκλώνετε.

Διακόσμηση στο σπίτι: Πάρα πολλά κουτιά

(enimerotiko)

Ενώ είναι βολικά, η υπερβολή δεν κάνει καλό. Αποθηκεύστε εκεί μόνο μερικά πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε συχνά και βάλτε ταμπέλες στα κουτιά για να ξέρετε τι έχουν.

Διακόσμηση στο σπίτι: Μην φορτώνετε πολύ τον καλόγερο στο χολ

enimerotiko

Ο καλόγερος αφήνει την πρώτη εντύπωση σε κάποιον που έρχεται στο σπίτι σας. Για να μπορείτε να βρίσκετε αυτό που θέλετε και να μην πέφτουν τα ρούχα κάτω, πάρτε έναν μικρότερο καλόγερο.

Διακόσμηση στο σπίτι: Δεν υπάρχει χώρος για τα παπούτσια

enimerotiko

Υπάρχουν μικρές παπουτσοθήκες για να τα αποθηκεύετε κάθετα. Το μόνο πρόβλημα είναι ο εξαερισμός και η δυσοσμία, κάτι που μπορεί να λυθεί με φακελάκια λεβάντας.

Διακόσμηση στο σπίτι: Μεγάλοι καθρέφτες στο δωμάτιο

enimerotiko

Μπορούν να κάνουν ένα μικρό δωμάτιο να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο. Ωστόσο, απαιτούν τακτικό καθαρισμό. Εάν μπαίνει πολύ ήλιος στο δωμάτιο, η σκόνη θα φαίνεται πολύ περισσότερο στους καθρέφτες.

Διακόσμηση στο σπίτι: Ανοιχτόχρωμη ταπετσαρία στον τοίχο

enimerotiko

Ενώ κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, προκαλούν πολλά προβλήματα. Οι τοίχοι λερώνουν πολύ εύκολα και δείχνουν ακατάστατοι. Επίσης, είναι πολύ δύσκολο να πλύνεις μία ταπετσαρία και να την κρατήσεις καθαρή. Επιλέξτε πιο σκούρα χρώματα ή καλύψτε τους τοίχους με κάποιο έπιπλο.

Διακόσμηση στο σπίτι: Συρμάτινες κρεμάστρες

enimerotiko

Αυτές οι κρεμάστρες πιθανώς να φθείρουν τα ρούχα σας και να τα κάνουν να χάσουν το σχήμα τους. Επιλέξτε καλύτερα ξύλινες.

Διακόσμηση στο σπίτι: Ανοιχτά ράφια

enimerotiko

Αυτά τα ράφια χρειάζονται συνεχή καθαρισμό αλλιώς γεμίζουν σκόνη. Άλλο ένα πρόβλημα είναι πως συνεχώς θα πρέπει να τα τακτοποιείτε για να μην φαίνεται ακατάστατη η κουζίνα. Η καλύτερη λύση είναι τα κλειστά ντουλάπια.

Διακόσμηση στο σπίτι: Τραπεζάκια που ανοίγουν

enimerotiko

Αυτά τα τραπέζια σπάνια ανοίγουν, πιάνουν πολύ χώρο και γεμίζουν σκόνη. Επιλέξτε ένα μικρό στρογγυλό τραπέζι που θα μπορεί να χωρέσει περισσότερους καλεσμένους.

Διακόσμηση στο σπίτι: Μεγάλος καθρέφτης στο μπάνιο

enimerotiko

Διακόσμηση στο σπίτι: Χαλί στο διαμέρισμα

enimerotiko

Το χαλί έχει συγκεκριμένο χρόνο ζωής. Εάν λερώσει, θα πρέπει να προσλάβετε ειδικευμένο προσωπικό για να το καθαρίσει. Εάν θέλετε το σπίτι σας ζεστό και άνετο, πάρτε ένα κανονικό χαλί. Μπορείτε πάντα να το αγοράσετε ή να το πλύνετε.

(enimerotiko – φωτο:pexels)