Γιατί ΔΕΝ πρέπει να φοράτε παπούτσια μέσα στο σπίτι

Gynaika
Η καθαριότητα δεν είναι ο μοναδικός λόγος.

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται κανείς επιστρέφοντας στο σπίτι μετά από μία δύσκολη ημέρα στο γραφείο είναι το πόσα βακτήρια μπορεί να κουβαλάει στα παπούτσια του κι αν αυτά θα πρέπει να τα αφήσει έξω από τoν προσωπικό του χώρο.

Έρευνες στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα έχουν δείξει ότι στα περισσότερα παπούτσια υπάρχουν περισσότερα από 421.000 βακτήρια, γι αυτό την επόμενη φορά που θα πείτε «έλα μωρέ λίγη βρωμιά δεν κάνει κακό» ξανασκεφτείτε το πολύ σοβαρά.

Επιπλέον, τα παπούτσια καταστρέφουν τα πατώματα και κυρίως τα παρκέ. Το κακό δεν γίνεται μόνο από τα ψηλά τακούνια που καταστρέφουν τα πατώματα, αλλά και από το γεγονός ότι όσο περισσότερο φοράτε τα παπούτσια σας μέσα στο σπίτι, τόσες περισσότερες φορές θα πρέπει να καθαρίσετε το πάτωμά σας. Κάτι, που κυρίως στις ξύλινες επιφάνειες, μπορεί να αποβεί καταστροφικό.

Εξίσου σημαντικό για την υγεία σας είναι να περπατάτε ξυπόλητοι στο σπίτι, καθώς οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι το περπάτημα με γυμνά πόδια ή κάλτσες ενδυναμώνει τους μυς στις πατούσες. Τέλος, η σκόνη και οι τοξίνες που μεταφέρονται στο σπίτι από τα παπούτσια αναμειγνύονται με τον αέρα του σπιτιού σας, επιβαρύνοντας αρκετά την ποιότητά του.

(newsbeast – φωτο:screenshot)