• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τα παλιά φακελάκια τσαγιού

Έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τα παλιά φακελάκια τσαγιού

Τα τριαντάφυλλα σας θα σας ευχαριστούν συνέχεια.

Την επόμενη φορά που θα ετοιμάσετε μια κούπα ζεστό τσάι, κρατήστε τα φακελάκια, και μην τα πετάξετε. Τα φύλλα τσαγιού έχουν πολλά χρήσιμα ταλέντα που ίσως δεν τα γνωρίζετε. Τα πάνινα παπούτσια σας θα καθαρίσουν, ο καθρέφτης θα λάμπει, και οι χρήσεις του είναι ατέλειωτες.
Ετοιμάστε τη γλάστρα σας
Αν θέλετε το αγαπημένο σας φυτό εσωτερικού χώρου να ανθίσει, βάλτε ένα φακελάκι πάνω από το στρώμα αποστράγγισης, στο κάτω μέρος της γλάστρας πριν το φυτέψετε. Το φακελάκι τσαγιού θα συγκρατήσει τα θρεπτικά συστατικά χώματος, χωρίς να τα ξεπλύνει το πότισμα .
Έλεγχος της στάχτης στο Τζάκι

Την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε την αιθάλη στο τζάκι σας, ανοίξετε ένα υγρό φακελάκι τσαγιού και πετάξτε τα βρεγμένα φύλλα πάνω στην επιφάνεια του τζακιού. Αυτά θα συγκρατήσουν τη σκόνη να ανέβει στην καμινάδα, και θα κάνει πιο εύκολο το καθάρισμα.
Καθαρίζει τα λίπη από τα πιάτα και τον νεροχύτη

Αν τα πιάτα σας καλύπτονται με λίπος και λεκέδες, ρίξτε ένα με δύο φακελάκια τσαγιού στο νεροχύτη σας για πέντε λεπτά. Ο νεροχύτης σας θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο φλιτζάνι τσάι και θα σπάσει το λίπος στα πιάτα ταυτόχρονα. Ωστόσο, δεν συνιστούμε να γίνει αυτό με τα καλά σας σερβίτσια.
Γυαλίστε τους καθρέπτες σας

Πιείτε μια κούπα μαύρο τσάι το απόγευμα για να σας ζωντανέψει, και χρησιμοποιήστε το υγρό φακελάκι για να λάμψετε τους καθρέφτες σας. Σκουπίστε το φακελάκι πάνω στον καθρέφτη σας όταν είναι ακόμα υγρό, και με ένα στεγνό πανί καθαρίστε όλη την επιφάνεια.
Βοηθήστε να αναπτυχθούν οι τριανταφυλλιές σας
Τα τριαντάφυλλα λατρεύουν το τανικό οξύ του τσαγιού. Ραντίστε με παλιά φύλλα τσαγιού τους θάμνους και τις τριανταφυλλιές σας. Το νερό με τα θρεπτικά συστατικά του τσαγιού θα ενισχύσουν το έδαφος, και θα δείτε τα φυτά σας να μεγαλώνουν σαν τρελά.
Εξαλείψτε τις οσμές από τα χέρια σας
Την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε ψάρια, σκόρδο, ή θα ψιλοκόψτε κρεμμύδια, τρίψτε ένα φακελάκι τσαγιού στα χέρια και στο νεροχύτη, για να αποτρέψετε τη μυρωδιά να κολλήσει πάνω σας.
Βάφει τα έπιπλά σας

Αν θέλετε να κάνετε νέα εμφάνιση στα ξύλινα έπιπλά σας, ή να τα κάνετε σαν αντίκες, αναμίξτε τσάι, ξύδι, και ένα συρμάτινο σφουγγαράκι -(που χρησιμοποιείτε για τα πιάτα)- σε ένα βάζο, και αφήστε το για 24 ώρες, πρίν βάψετε τις ξύλινες επιφάνειες. Λάβετε υπόψη σας ότι όσο περισσότερο αφήσετε το διάλυμμα τσαγιού μέσα στο βάζο, και ανάλογα με το είδους τσαγιού που θα χρησιμοποιήσετε, θα έχετε και την ανάλογη χρωματική διαφορά.
Φρεσκάρετε τα παλιά πάνινα παπούτσια

Τα αθλητικά παπούτσια φοριούνται πολλές ώρες της ημέρας στο γυμναστήριο ή στη δουλειά. Αν δεν θέλετε η άσχημη μυρωδιά να επανεμφανίζεται κάθε φορά που θα βάζετε τα παπούτσια σας, κολλήστε ένα αποξηραμένο φακελάκι τσάι στο εσωτερικό των παπουτσιών και αφήστε το όλη τη νύχτα.
Δώστε τροφή στη Φτέρη


Αυτό το φυτό πρόκειται να γίνει το μεγαλύτερο στο σπίτι σας, γιατί πραγματικά αγαπάει το τανικό οξύ. Για να το βοηθήσετε να αναπτυχθεί, σε κάθε πότισμα προσθέστε στο νερό μια κούπα τσάι. Τα υγρά φύλλα τσαγιού έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα και στα φυτά που κρέμονται από τα καλάθια τους στη βεράντα.
Απαλύνει τα ηλιακά εγκαύματα
Την επόμενη φορά που το παιδί σας θα έρθει σπίτι με μια κόκκινη πλάτη, χρησιμοποιήστε φρέσκα αρωματικά φακελάκια τσαγιού για να μειώσετε την ερυθρότητα, εφαρμόζοντάς τα απευθείας στο καμμένο δέρμα.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •