Ωστόσο, μπορεί να υπάρξουν κάποιες εφόσον τηρούνται οι προδιαγραφές ασφάλειας των τροφίμων και κατ’ επέκταση της υγείας μας.
Αν το αντικολλητικό χαρτί ή η λαδόκολλα, δεν έχει λερωθεί, δεν έχει σκουρύνει το χρώμα του και δεν έχει εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες ακόμα και για λίγη ώρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άλλη μία φορά.
Πότε δεν πρέπει να ξαναχρησιμοποιήσετε αντικολλητικό χαρτί φούρνου
Επαφή με λίπη: Το χαρτί στο οποίο έχουν ψηθεί λιπαρά τρόφιμα, είναι βέβαιο ότι έχει απορροφήσει λίπος. Εάν λοιπόν επαναχρησιμοποιηθεί, τα λίπη που έχουν απομείνει πάνω του – υπάρχουν, ακόμα και αν δεν τα βλέπετε – μπορεί να οξειδωθούν και να δώσουν δυσάρεστη γεύση στο επόμενο γλυκό ή φαγητό.
Επαφή με ακατέργαστη πρωτεΐνη: Μην επαναχρησιμοποιήσετε το χαρτί που έχει έρθει σε επαφή με ακατέργαστες πρωτεΐνες, όπως κρέατα, πουλερικά ή θαλασσινά, λόγω του κινδύνου βακτηριακής μόλυνσης. Ακόμη και αν χρησιμοποιηθεί για ψήσιμο, η υπολειπόμενη υγρασία μπορεί να γίνει έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων.
Αντικολλητικές επικαλύψεις: Ένα πρόσθετο ζήτημα ασφάλειας όταν πρόκειται για την επαναχρησιμοποίηση του λαδόχαρτου είναι η επίστρωσή του. Ορισμένα αντικολλητικά χαρτιά είναι επικαλυμμένα με σιλικόνη ή άλλες αντικολλητικές ουσίες. Η επανειλημμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να υποβαθμίσει την επίστρωση, οδηγώντας ενδεχομένως σε χημική έκλυση στα τρόφιμα με την πάροδο του χρόνου.
(με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ετοιμάζονται για το τρίτο «Shutdown» μέσα σε μόλις ένα χρόνο οι ΗΠΑ
- Παρίσι: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που τους απείλησε με μαχαίρι στην Αψίδα του Θριάμβου
- Viral βίντεο: Σουηδός κατηγορεί τον Καναδό αντίπαλο ότι “κλέβει” στο curling
- Πότε κάνουν πρεμιέρα οι φορολογικές δηλώσεις – Ποιά SOS σημεία πρέπει να προσέξετε
- Πολύτιμα για τη Χίο τα «δάκρυα» του μαστιχόδεντρου
- «Αυτά τα τρόφιμα σκοτώνουν»: Το επικό σποτάκι των ΗΠΑ με τον Μάικ Τάισον, vid
- Από τις σπάνιες στιγμές της Μελάνια – Συμμετείχε στον χορό YMCA του Ντόναλντ Τραμπ, vid
- Ιράν-ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι στέλνει δεύτερο αεροπλανοφόρο στον Κόλπο
- Η Κολομβία ξαναρχίζει την καταστροφή καλλιεργειών κόκας με τη χρήση γλυφοσάτης και ψεκασμούς με drones
- Αποκαλύψεις Υφυπουργού: «Υπήρχε κανονικό σχέδιο για να μας πάνε στη δραχμή»
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΔΕΝΔΙΑΣ
ΗΠΑ
ΓΕΦΥΡΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ









