Σας ξέφυγε λίγο παραπάνω το ρουζ; Αυτή είναι η λύση

rouz
Πολλές γυναίκες προτιμούν να βάζουν ρουζ στο πρόσωπο, αφού με αυτό φαίνονται πιο φρέσκες και πιο λαμπερές.

Αν όμως “πέσει” λίγο παραπάνω προϊόν απ’ όσο θα θέλαμε, τι μπορούμε να κάνουμε.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε χωρίς να χαλάσετε όλο το μακιγιάζ, σύμφωνα με το instyle. Η κατάσταση σώζεται πιο εύκολα απ’ όσο νομίζετε.

Επιστρατεύστε το πινέλο για το foundation

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν σας “πέσει” πολύ ρουζ είναι να επιλέξετε το πινέλο ή το σφουγγάρι που εφαρμόζετε συνήθως το foundation σας (βεβαιωθείτε πως είναι ελαφρώς νωπό) και δοκιμάστε να κάνετε blending. Το χρώμα σιγά σιγά θα αφομοιωθεί, ενώ ότι περισσεύει θα το “σηκώσει” το πινέλο σας.

Εφαρμόστε λίγη από την πούδρα σας

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το νωπό σφουγγαράκι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πούδρα σας. Τι εννοούμε; Βουτήξτε το πινέλο σας στην πούδρα, τινάξτε το λίγο και με ελαφριές κινήσεις περάστε πάνω από τα ζυγωματικά σας μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Tip: Το ίδιο τρικ με την πούδρα, μπορείτε να το δοκιμάσετε αν λερωθείτε με σκιά κάτω από τα μάτια σας!

Δοκιμάστε και τα κρεμώδη ρουζ
Τα κρεμώδη ρουζ απαιτούν περισσότερη ανάμιξη για να εφαρμοστούν ομοιόμορφα στο πρόσωπο, έτσι οι πιθανότητες να το παρακάνετε είναι ελάχιστες. Ακόμα όμως κι αν το παρακάνετε, διορθώνεται πολύ πιο εύκολα με λίγο περισσότερο… ω τι έκπληξη… blending! Το μυστικό στα κρεμώδη ρουζ, είναι να βάλετε λίγη ποσότητα στο πίσω μέρος του χεριού σας και μετά να εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας. Έπειτα “χτίστε” το αποτέλεσμα δουλεύοντας με λίγη ποσότητα κάθε φορά.

photo unsplash