Σας περίσσεψε κρασί; Τι μπορείτε να το κάνετε

Αν δεν σας άρεσε κάποιο κρασί που πήρατε ή σας περίσσεψαν μισογεμάτα μπουκάλια κρασί, μην τα πετάξετε.

Υπάρχουν τρόποι να τα αξιοποιήσετε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το κρασί που έμεινε στο μπουκάλι.

Φτιάξτε ξίδι
Αδειάστε μέσα σε κάθε μπουκάλι κρασί λίγο ξίδι, κλείστε το καλά και βάλτε το σε σκοτεινό μέρος. Μετά από μερικές εβδομάδες θα έχετε ένα καλό ξίδι, με το άρωμα του κρασιού από το οποίο έγινε.

Φτιάξτε σιρόπι
Ανακατέψτε το κρασί που περίσσεψε με ζάχαρη και φτιάξτε ένα πλούσιο σε γεύση σιρόπι για τις φρουτοσαλάτες σας, το παγωτό, τις σαλάτες και γιατί όχι για να μαρινάρετε το κρέας μαζί με άλλα υλικά.

Φτιάξτε ζελέ κρασιού
Αν θέλετε κάτι διαφορετικό, δεν έχετε παρά να αξιοποιήσετε το σιρόπι κρασιού για να φτιάξετε ζελέ κρασιού. Προσθέστε πηκτίνη και μετατρέψτε το σιρόπι σε ζελέ για να συνοδεύσετε τα αγαπημένα σας τυριά.

Παγάκια κρασιού
Ίσως η πιο απλή και εύκολη λύση για το κρασί που περίσσεψε είναι αυτή. Γεμίστε τις παγοθήκες με το εναπομείναν κρασί και φυλάξτε το στην κατάψυξη. Ετσι, κάθε φορά που μαγειρεύετε κάτι για το οποίο χρειάζεστε κρασί, θα έχετε πάντα εύκαιρα τα παγάκια.

Κρασί και θερμίδες
Σε γενικές γραμμές, λιγότερες θερμίδες έχουν τα κρασιά με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Ένα κρασί με περιεκτικότητα 9% έως 12% έχει από 110 έως 140 θερμίδες ανά ποτήρι.Επειδή το λευκό κρασί έχει συνήθως χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ από το κόκκινο, έχει και λιγότερες θερμίδες. Για παράδειγμα, ένα ποτήρι 170 ml λευκό κρασί έχει περίπου 140 θερμίδες, ενώ ίδια ποσότητα κόκκινου κρασιού φτάνει έως και τις 170 θερμίδες.

mothersblog/ photo unsplash

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί