• Αρχική
  • Άρθρα
  • Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο – Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο – Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

kid draw
Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της.

Οι περισσότεροι έχουμε επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε και πάλι στους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Για τα παιδιά όμως, οι διακοπές συνεχίζονται, τουλάχιστον για μία ακόμα εβδομάδα, και το Σαββατοκύριακο είναι ιδανική ευκαιρία να περάσουμε δημιουργικό χρόνο κάνοντας πράγματα μαζί.
Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν το ερχόμενο διήμερο για να απασχολήσετε και να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα μικρά σας;

Μίας και οι προετοιμασίες για την επιστροφή στο σχολείο είναι πυρετώδεις, εμείς σας προτέινουμε για ο επόμενο διήμερο ευφάνταστες back to school κατασκευές και χειροτεχνίες:

Φτιάξτε αυτοσχέδια τετράδια με εντυπωσιακά εξώφυλλα
Δείτε εδώ δέκα απίθανα handmade τετράδια που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς με τα παιδιά στο σπίτι. Τα εξώφυλλά τους είναι μοντέρνα γεμάτα χρώματα και απίθανα σχέδια.

DIY φάκελος για την ασφαλήυ φύλαξη της μάσκας στο σχολείο
Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για παιδιά και εκπαιδευτικόύς κατά τη διάρκεια των διδακτικών ωρών και σεεσωτερικούς χώρους και τα παιδιά θα πρέπει να συνηθίσουν την καθημερινή χρήση της, με τον σωστό όμως τρόπο. Η φύλαξη τη μάσκας είναι καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα της χρήσης της για αυτό κι εμείς βρήκαμε την ιδανική κατασκευήγ για να τη φυλάσσουν τα παιδιά στο σχολείο.

Φτιάξτε scrunchies και ασορτί μάσκα για τα κοριτσια που επιστρέφουν στο σχολείο
Τα scrunchies είναι τα γνωστά λαστιχάκια με ύφασμα που είναι πολύ της μόδας τον τελευταίο χρόνο και φοριούνται κατα κόρον από κορίτσια και γυναίκα κάθε ηλικίας. Φέτος, η μάσκα είναι κομμάτι της σχολικής καθημερινότητας για τα παιδιά για αυτό κι εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε τη δική σας υφασμάτινη μάσκα και το ασορτί scrunch αξιοποιώντας το ίδιο υφασμα. Δείτε εδώ πώς.

Δώδεκα κατασκευές για τη νέα σχολική χρονικά
Εκτός από το ξεκαθάρισμα του παιδικού γραφείου από παλιά βιβλία και τετράδια, το παιδί σας θα χρειαστεί σελιδοδείκτες, ξύστρες, σημειωματάρια, μολυβοθήκες. Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι. Δείτε εδώ πώς.

Φτιάξτε τον δικό σας πίνακα κιμωλίας για το παιδικό δωμάτιο
Ένας πίνακας κιμωλίας θα δώσει μία ιδιαίτερη πινελιά στο παιδικό δωμάτιο και παράλληλα μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος κατά τη διάρκεια της μελέτης. Δείτε πώς θα τον φτιάξετε:

mothersblog/ photo video screenshot