Το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας (ACOG) συστήνει στις νεαρές γυναίκες να έχουν την πρώτη τους επίσκεψη με μαιευτήρα – γυναικολόγο μεταξύ των 13 και 15 ετών.
Για τις περισσότερες έφηβες, η πρώτη επίσκεψη θα περιλαμβάνει μια εξωτερική εξέταση των γεννητικών οργάνων, αλλά όχι μια εσωτερική εξέταση των αναπαραγωγικών οργάνων, η οποία συνιστάται να αρχίζει από την ηλικία των 21 ετών για υγιείς γυναίκες. Ωστόσο, αν η κόρη σας έχει ανώμαλη περίοδο, επώδυνες περιόδους, ασυνήθιστες κολπικές εκκρίσεις ή άλλα προβλήματα που μπορεί να σχετίζονται με την αναπαραγωγική της υγεία, μπορεί να χρειαστεί μια πυελική εξέταση νωρίτερα.
Η ιδέα να δει γυναικολόγο ή να κάνει μια πυελική εξέταση μπορεί να κάνει ένα κορίτσι να αισθάνεται νευρικό, αμήχανο ή φοβισμένο. Εξηγώντας στα παιδιά σας γιατί η επίσκεψη είναι απαραίτητη, προετοιμάζεται τις κόρες σας για το τι να περιμένουν και τις βοηθάτε να αντιμετωπίσουν πιθανούς φόβους.
Εξηγήστε ότι η επίσκεψη εξυπηρετεί τουλάχιστον τρεις κύριους σκοπούς:
- Πληροφορίες
Μπορεί να πάρει ακριβείς πληροφορίες και εμπιστευτικές απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχει σχετικά με το φύλο, τη σεξουαλικότητα, το μεταβαλλόμενο σώμα και την έμμηνο ρύση.
- Πρόληψη
Μπορεί να μάθει για την πρόληψη της εγκυμοσύνης, τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες και τον υγιεινό τρόπο ζωής.
- Θεραπεία
Για τα κορίτσια που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα με την περίοδό τους, όπως πόνο, ο γιατρός μπορεί να εξετάσει γιατί συμβαίνουν τα προβλήματα και να δώσει θεραπεία.
baby/pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνάντηση Πούτιν-Τραμπ: Στην Ουάσινγκτον ο Ούγγρος ΥΠΕΞ
- Πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία Λαβρόφ-Ρούμπιο
- Οδήγηση με μπουφάν και νερό/καφές στο ΙΧ: Τι απαντά το Υπ. Μεταφορών στα σχετικά δημοσιεύματα
- Ο Νετανιάχου συνάντησε τους απεσταλμένους των ΗΠΑ Γουίτκοφ και Κούσνερ
- Η Χαμάς λέει πως θα παραδώσει μια ακόμη σορό ομήρου σήμερα το βράδυ
- Μαριονέτες σε απόγνωση: Πώς αντέδρασε η Κάγια Κάλας στο ταξίδι Πούτιν στην Ε.Ε., vid
- Ούγγρος ΥΠΕΞ: «Οι πολιτικοί της Ε.Ε. θα κάνουν ό,τι μπορούν για να χαλάσουν τη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ»
- Ολοκληρώθηκε η εθνική διακλαδική άσκηση «Δούρειος Ίππος – 25»
- Το ΒΙΝΤΕΟ με τη Μελόνι που αναπαρήγαγε ο Τραμπ
- Θεσσαλονίκη: Έγινε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του προαστιακού προς τη Σίνδο- Μέτρα για τις συνέπειες από τη διακοπή της λειτουργίας του Μετρό