Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, αν όχι παραπάνω. Επειδή ακριβώς το γνωρίζουμε αυτό, όσο κι αν δε μας αρέσει να κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού, προσπαθούμε όσο μπορούμε να το διατηρούμε σε καλή κατάσταση. Και ηλεκτρική σκούπα βάζουμε σχεδόν καθημερινά, και σφουγγαρίζουμε, και εξουδετερώνουμε τη βρωμιά στις πιο κρυφές γωνιές – ή έτσι νομίζουμε.
Παρακάτω, θα δούμε μερικά πράγματα στο σπίτι που δεν καθαρίζουμε ποτέ, αλλά θα έπρεπε.
Τηλεκοντρόλ
Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Virginia έδειξε ότι τα τηλεκοντρόλ είναι οι επιφάνειες με τα περισσότερα μικρόβια, μέσα σε ένα σπίτι. Και μόνο το ότι το ακουμπάμε με χέρια λερωμένα από λιπαρά φαγητά, το γεμίζει βακτήρια. Χρειάζεται λοιπόν να το καθαρίζουμε κάθε μέρα.
Διακόπτες
Δε θέλουμε να σας τρομάξουμε, αλλά απλώς σκεφτείτε πόσες φορές έχετε ανάψει το φως γυρνώντας από τη δουλειά, πριν καν πλύνετε τα χέρια σας; Γιατί, για τους περισσότερους, είναι το πρώτο που κάνουμε όταν μπαίνουμε σπίτι και τους γεμίζουμε με κάθε λογής βακτήρια που φέρνουμε απ’ έξω. Είναι απαραίτητο να τους απολυμαίνουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Ο τοίχος πίσω από τον κάδο απορριμμάτων
Πίσω από τον κάδο απορριμμάτων, γίνεται πάρτι μικροβίων. Όταν κάνουμε τις δουλειές μας λοιπόν, καλό είναι να βγάζουμε τον σκουπιδοτενεκέ από τη θέση του για λίγο, να σκουπίζουμε και να σφουγγαρίζουμε από κάτω, αλλά και να πλένουμε τον τοίχο που ακουμπά, τουλάχιστον μία φορά στις δύο εβδομάδες.
jenny/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σύντομα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα φορτίζουν εν κινήσει στους αυτοκινητοδρόμους
- Ελληνικό μαχητικό “καταρρίπτει” τουρκικό σε εντυπωσιακό drones σόου, vid
- Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση έχει θέσει την οδική ασφάλεια ως βασική κοινωνική προτεραιότητα»
- Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος εταιρίας βιντεοσκοπούσε παράνομα πελάτισσα στην τουαλέτα
- Συγκλονιστικό βίντεο: Δύτρια γλιτώνει παρά τρίχα από το να την καταπιεί ολόκληρη μια φάλαινα
- Μήνυμα Ρώσων βουλευτών προς ΗΠΑ για την Καραϊβική
- Κακοκαιρία στη Μυτιλήνη: Μεγάλες καταστροφές και απεγκλωβισμοί πολιτών σε Καλλονή και Σκάλα
- Ο Τραμπ απαντά στο δημοσίευμα για την αντίδραση της Μελάνια στην νέα αίθουσα χορού
- Κυβέρνηση: Αυξάνονται κατά 50% τα όρια επιστροφής του ΕΦΚ του Αγροτικού Πετρελαίου
- Β. Κορκίδης: Η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης και εξωστρέφειας – Η πορεία αυτή δεν πρέπει να ανακοπεί









