Πόσες φορές την εβδομάδα είναι αρκετό να λούζετε τα μαλλιά σας για να τα διατηρήσετε υγιή και λαμπερά

Το λούσιμο των μαλλιών είναι μόνο ένα από τα πολλά σημαντικά βήματα τα οποία χρειάζονται για να παραμείνουν καθαρά και περιποιημένα.

Αν δεν λούζεστε τακτικά, τα μαλλιά μπορεί να γίνουν λιπαρά, να μυρίζουν, να εμφανιστεί πιτυρίδα και να εμποδίσετε τη σωστή ανάπτυξή τους.
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη δική τους ρουτίνα λουσίματος των μαλλιών, την οποία ακολουθούν εδώ και χρόνια. Άλλοι λούζονται καθημερινά, ενώ άλλοι κάποιες μέρες την εβδομάδα. Αυτό μπορεί να εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σας, ωστόσο, πολλοί ειδικοί φαίνεται να συμφωνούν στο γεγονός ότι το υπερβολικό λούσιμο μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας.

Αυτό οφείλεται ειδικότερα στο γεγονός ότι το λούσιμο μπορεί να αφαιρέσει τα αιθέρια έλαια που βρίσκονται φυσικά στο τριχωτό της κεφαλής. Ακόμη, εάν χρησιμοποιείτε πιστολάκι μαλλιών ή ισιωτική κάθε φορά μετά το λούσιμο των μαλλιών σας, αυτό μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ζημιά.


Πόσο συχνά να λούζετε τα μαλλιά σας
Ο Wes Sharpton, κομμωτής, αποκάλυψε ότι πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας μόνο μία φορά την εβδομάδα.

«Αν χρησιμοποιείτε ένα παραδοσιακό σαμπουάν, θα πρέπει να πλένετε τα μαλλιά μόνο μία φορά την εβδομάδα. Ο λόγος για αυτό είναι διότι όλα τα σαμπουάν περιέχουν απορρυπαντικά, τα οποία αφαιρούν πολύτιμα συστατικά από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, κάτι που προκαλεί ζημιά και χρειάζεται επανόρθωση», ανέφερε και σημείωσε:

«Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε conditioner ή άλλα προϊόντα αποκατάστασης μετά το λούσιμο; Είναι επειδή το σαμπουάν είναι πολύ σκληρό, αφαιρεί το ορατό λίπος, αλλά αφαιρεί επίσης το ωφέλιμο έλαιο από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής μας, το οποίο πρέπει να μείνει ανέπαφο, καθώς βοηθά στην υγεία των μαλλιών».

Ωστόσο, τα ήπια προϊόντα θα μπορούσαν να είναι ασφαλή για πιο συχνή χρήση, σύμφωνα με τον Wes. «Γι’ αυτό συνιστούμε να λούζετε τα μαλλιά μόνο μία φορά την εβδομάδα, εκτός εάν χρησιμοποιείτε ένα απαλό σαμπουάν μαλλιών», ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Τα σαμπουάν μαλλιών φτιαγμένα χωρίς απορρυπαντικό καθαρίζουν με διαφορετικό τρόπο, απομακρύνοντας ρύπους και ακαθαρσίες, αφήνοντας όμως τα φυσικά έλαια. Επιπλέον, δεν απαιτούν τη χρήση ξεχωριστού conditioner. Όταν λούζεστε με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να λούζετε τα μαλλιά σας όσο συχνά θέλετε -ακόμη και καθημερινά αν χρειαστεί.

«Σκεφτείτε το όπως σκέφτεστε για μια κρέμα καθαρισμού που θα χρησιμοποιούσατε στο πρόσωπό σας. Θέλετε ένα καθαριστικό αρκετά ισχυρό για να αφαιρεί το μακιγιάζ, τη βρωμιά και το SPF, αλλά δεν θέλετε το δέρμα σας να φαίνεται απογυμνωμένο. Θέλετε να είναι καθαρό και απαλό», πρόσθεσε ο Wes.

Τι ρόλο παίζει το πάχος της τρίχας
Η συμβουλή του υποστηρίχθηκε από ειδικούς, οι οποίοι είπαν ότι μάλλον δεν πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά. «Αν και υπάρχει κάποια συζήτηση μεταξύ των ειδικών περιποίησης μαλλιών για αυτό, η συντριπτική άποψη είναι ότι, για τους περισσότερους ανθρώπους, το λούσιμο των μαλλιών κάθε μέρα είναι περιττό», ανέφεραν και τόνισαν:

«Ειδικά για άτομα με μπούκλες, το υπερβολικό λούσιμο των μαλλιών μπορεί να τα στεγνώσει τα μαλλιά, προκαλώντας ζημιά, ψαλίδα και σπάσιμο με την πάροδο του χρόνου».

Αν έχετε πυκνά μαλλιά με χοντρή τρίχα, πρέπει να λούζεστε μόνο μία φορά την εβδομάδα ή τις δύο εβδομάδες. Αλλά τα άτομα με πολύ λεπτά μαλλιά μπορεί να χρειαστεί να λούζονται κάθε δύο ημέρες για να μην γίνουν λιπαρά. Ωστόσο, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ σαμπουάν και conditioner για αυτό.

(Με πληροφορίες από oloygeia. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί