Πώς θα καθαρίσετε εύκολα τους λερωμένους τοίχους με ένα προϊόν που έχετε στο μπάνιο!

Στη λίστα καθαρισμού του σπιτιού σας σίγουρα έχετε σημειώσει τις συνηθισμένες δουλειές: καθαρισμός τουαλέτας, αλλαγή σεντονιών, σφουγγάρισμα δαπέδων.

Πιθανόν έχετε σημειώσει και μερικές επιπλέον εργασίες, όπως η τακτοποίηση της ντουλάπας και του ψυγείου ή η απομάκρυνση των αλάτων από την ντουζιέρα. Όμως έχετε ρίξει τελευταία μια προσεκτική ματιά στους τοίχους σας;

Το σημείο στο σπίτι που γίνεται εστία μικροβίων και ξεχνάμε να καθαρίσουμε
Οι τοίχοι μπορούν να γίνουν πραγματικά βρώμικοι με την πάροδο του χρόνου. Στο μπάνιο, το μακιγιάζ και τα προϊόντα σώματος μπορούν να λερώσουν τους τοίχους, ενώ τα λίπη και τα υπολείμματα φαγητού από το μαγείρεμα εγκαθίστανται στους τοίχους της κουζίνας. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν ακόμη χειρότερα εάν έχετε κατοικίδια και μικρά παιδιά που πιάνουν συνεχώς τις σοβατεπί σας.

Για να καθαρίσετε τους τοίχους σας, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα ολοκαίνουργιο καθαριστικό προϊόν, ούτε καν ένα παραδοσιακό καθαριστικό. Αυτό που χρειάζεστε είναι απλώς ένα μπουκάλι με αφρό ξυρίσματος.

Το κόλπο καθαρισμού μιας γυναίκας αποκαλύπτει πόσο βρώμικες είναι οι πετσέτες ακόμα και μετά το πλύσιμο

Ο αφρός ξυρίσματος είναι σαν ένα είδος αφρώδους σαπουνιού που μπορείτε να εφαρμόσετε για να αφαιρέσετε διάφορους λεκέδες χωρίς να χρειάζεται να κάνετε πολύ αφρό. Είναι κατάλληλο για τοίχους επειδή δεν θα στάξει αμέσως προς τα κάτω, αντίθετα με το κοινό υγρό πιάτων και το νερό, τα οποία θα σας αναγκάσουν να καθαρίσετε γρήγορα τις περιοχές και το βρεγμένο πάτωμα. Επίσης, μπορεί να αποτελέσει ένα οικονομικό καθαριστικό προϊόν.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την κρέμα ξυρίσματος για να καθαρίσετε τους τοίχους

Τι θα χρειαστείτε:

Πανί μικροϊνών ελαφρώς υγρό
Αφρό ξυρίσματος (αποφύγετε τις βαριές ενυδατικές κρέμες και έντονα αρώματα)
Οδηγίες:

Στύψτε καλά το πανί: Βεβαιωθείτε ότι το πανί είναι ελαφρώς υγρό και όχι μουσκεμένο. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει ζημιές στους τοίχους και τα πατώματά σας.
Εφαρμόστε αφρό ξυρίσματος: Βάλτε μια μικρή ποσότητα αφρού στο πανί, περίπου όσο η παλάμη του χεριού σας.
Καθαρίστε τους λεκέδες: Καθαρίστε απαλά με το πανί με αφρό ξυρίσματος τους λεκέδες και τη σκόνη στους τοίχους σας.
Σκουπίστε και ξεβγάλτε: Αφού καθαρίσετε την επιφάνεια, σκουπίστε τον αφρό με το πανί και ξεβγάλτε το αν χρειαστεί. Μπορεί να εκπλαγείτε με την ποσότητα βρωμιάς που θα εξαφανισθεί.
Υπάρχουν μειονεκτήματα στη χρήση αφρού ξυρίσματος για τον καθαρισμό τοίχων;
Αναρωτιέστε μήπως η χρήση αφρού ξυρίσματος για τον καθαρισμό τοίχων δεν είναι και τόσο καλή ιδέα τελικά; Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν το δοκιμάσετε.

Πλεονεκτήματα:

Ασφαλές για πολλές επιφάνειες: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφρό ξυρίσματος σε πολλές επιφάνειες, τόσο πορώδεις όσο και μη πορώδεις, όπως:

ξύλο,
γυαλί,
χαλί,
ανοξείδωτο ατσάλι,
πλαστικό,
ακόμη και βαμμένες επιφάνειες.
Κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

Εναλλακτική λύση με υγρό σαπούνι: Αν σας ανησυχεί η σπατάλη προϊόντος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό σαπούνι χεριών.
Επιλέξτε σωστά: Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αφρό ξυρίσματος και όχι gel ή λοσιόν χωρίς αφρό.

(Με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί