• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι 4 εύκολοι τρόποι για να καθαρίσεις το θερμός σου από κάθε μυρωδιά

Οι 4 εύκολοι τρόποι για να καθαρίσεις το θερμός σου από κάθε μυρωδιά

Το καλοκαίρι είναι πλέον στην καρδιά του, και οι υψηλές θερμοκρασίες επιβάλλουν να έχουμε πάντα μαζί μας νερό ή άλλο δροσιστικό ρόφημα για να παραμένουμε ενυδατωμένοι.

Και επειδή τα πλαστικά μπουκάλια δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία μας και για το περιβάλλον, η καλύτερη και πιο πρακτική λύση είναι το θερμός, που μπορούμε να το πάρουμε μαζί μας παντού.

Σίγουρα, ωστόσο, θα έχετε παρατηρήσει πως τα θερμός συχνά μυρίζουν, και αυτό κυρίως διότι παραμένουν κλειστά για ώρα, με αποτέλεσμα να μην αερίζονται επαρκώς.

Παρακάτω σας δείχνουμε 4 εύκολους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να τα καθαρίσουμε, ώστε να μην μυρίζουν και να μην έχουν περίεργη γεύση.

1. Ξίδι

Αφού ρίξουμε κρύο νερό και ξίδι, το αφήνουμε να δράσει για μερικές ώρες. Στο τέλος ξεπλένουμε με νερό.

2.Υγρό απορρυπαντικό πιάτων

Αφού ρίξουμε στο θερμός ζεστό νερό και λίγο υγρό πιάτων, κλείνουμε και το κουνάμε σαν σέικερ. Προαιρετικά, χρησιμοποιούμε μαλακό σφουγγαράκι ή πανάκι. Φυσικά ξεπλένουμε πολύ καλά.

3.Μαγειρική σόδα

Μια κουταλιά μαγειρική σόδα και ζεστό νερό είναι αρκετά για να καθαρίσουν τέλεια το θερμός. Αφήνουμε να κάτσει για μερικές ώρες και στη συνέχεια ξεπλένουμε καλά.

4.Παγάκια και αλάτι

Αυτός ο τρόπος είναι προτιμότερος στην περίπτωση που το θερμός μυρίζει καφέ ή τσάι ή έχει δημιουργηθεί κατακάθι. Ρίξτε λίγο αλάτι και μερικά παγάκια, ανακατέψτε και κουνήστε το θερμός καλά. Αφού αφαιρέσετε το περιεχόμενο, ξεπλύνετε σχολαστικά.


photo unsplash