Πώς θα κάνετε λαμπερά και σαν καινούρια τα θαμπά μαχαιροπίρουνα

Τα μαχαιροπίρουνα όπως και τα ποτήρια από τα άλατα του νερού γεμίζουν στίγματα και θαμπώνουν.


Τα μαχαιροπίρουνα λόγω της συχνής χρήσης αλλά και με την πάροδο του χρόνου, χάνουν τη λάμψη τους ή αποκτούν στίγματα από τα άλατα του νερού.

Για να καθαρίσουν, δεν αρκεί ένα καλό πλύσιμο στο χέρι. Θα χρειαστεί μια πιο δραστική λύση, όπως για παράδειγμα η μαγειρική σόδα, το υγρό απορρυπαντικό πιάτων ή το ξίδι.

Μαγειρική σόδα και υγρό σαπούνι πιάτων

Δημιουργήστε μια πάστα σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύοντας μαγειρική σόδα και υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Υπολογίστε την ποσότητα, ανάλογα με τα μαχαιροπίρουνα που θέλετε να καθαρίσετε. Με το χέρι σας ή με ένα μαλακό πανί τρίψτε απαλά την πάστα στα κουταλομαχαιροποίρουνα. Αν έχετε μαλακή βούρτσα, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε.

Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε τα μαχαιροπίρουνα σε μια λεκάνη και να απλώσετε την πάστα τρίβοντας και στη συνέχεια να τα ξεπλύνετε καλά.


Λευκό ξίδι

Ακόμη και μετά τον ενδελεχή καθαρισμό με τη μαγειρική σόδα μπορεί να παραμείνουν κάποιοι λεκέδες στα μαχαιροπίρουνά σας. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε αδιάλυτο λευκό ξίδι. Βρέξτε ένα πανάκι μικροϊνών με ξίδι και τρίψτε τα μαχαιροπίρουνα τα οποία συνεχίζουν να έχουν στίγματα. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μία με δύο φορές.

Ελαιόλαδο

Τέλος, υπάρχει και το ελαιόλαδο που αφαιρεί τα στίγματα από τα μαχαιροπίρουνα. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί πιάτων ( είναι προτιμότερο από το χαρτί κουζίνας) και ρίξτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Τρίψτε απαλά τα μαχαιροπίρουνά σας και στη συνέχεια σκουπίστε τα με ένα καθαρό πανί.

Πλύσιμο στο πλυντήριο

Είναι σημαντικό να ξεπλένετε καλά τα μαχαιροπίρουνα όταν τα βάζετε για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων. Επίσης, φροντίστε να τα σκουπίζετε ακόμα κι αν είναι στεγνά πριν τα βάλετε στη θέση τους ώστε να μη μένουν τα στίγματα από άλατα. Αντικαταστήστε την πετσέτα αν έχει μουσκέψει, με μια καθαρή και στεγνή ώστε να μην αφήνει χνούδι επάνω στην επιφάνεια των μαχαιροπίρουνων.

(με πληροφορίες από mothersblog. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί