• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πώς θα επιλέξετε τις κατάλληλες εξωσχολικές δραστηριότητες για τα παιδιά;

Πώς θα επιλέξετε τις κατάλληλες εξωσχολικές δραστηριότητες για τα παιδιά;

kid play
Σε μία εβδομάδα από σήμερα θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι που θα σημάνει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Εκτός από το σχολείο, το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών θα περιλαμβάνει φυσικά και τις εξωσχολικές δραστηριότητές τους. Ξένες γλώσσες, χορός, μουσική… Οι εξωσχολικές δραστηριότητες που προσφέρονται πλέον στα παιδιά είναι πολλές. To mothersblog αναφέρει πώς να επιλέξετε την κατάλληλη για το παιδί σας.

Ενδιαφέροντα
Από την μικρή τους ακόμα ηλικία, τα παιδιά δέχονται διάφορα ερεθίσματα, τα οποία μεταξύ άλλων τα βοηθούν να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και τι τους αρέσει να κάνουν. Σαν γονιός, θα πρέπει να παρατηρήσετε εάν το παιδί σας έχει ήδη κάποια κλίση ή εάν εκφράσει τη θέληση να ασχοληθεί με κάποιο συγκεκριμένο χόμπι.

Οφέλη
Η κάθε εξωσχολική δραστηριότητα προσφέρει και διαφορετικά οφέλη στα παιδιά. Για παράδειγμα, η ζωγραφική τους μαθαίνει να δημιουργούν, να εκφράζονται και μέσω αυτής εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες. Κάποιο άθλημα, αντίστοιχα προσφέρει στα παιδιά εκγύμναση, συμβάλλει στη σωστή στάση σώματος και τα βοηθάει να εκτονώνουν την ενέργειά τους. Συζητήστε με το παιδί σας τι έχει περισσότερο ανάγκη και επιλέξετε αυτήν τη δραστηριότητα που θεωρείτε ότι θα τους το προσφέρει.

Κόστος
Εξετάστε τις εξωσχολικές δραστηριότητες που προσφέρονται στην περιοχή που μένετε και με βάση το κόστος. Ασφαλώς δεν θα είναι αυτό που θα καθορίσει την επιλογή σας, είναι όμως σημαντικό να έχετε από νωρίς μία εικόνα για τα συνολικά έξοδα του μήνα ώστε να μπορείτε να οργανώσετε τα οικονομικά σας.

Χρόνος
Όποια κι αν είναι η εξωσχολική δραστηριότητα που θα επιλέξετε για το παιδί σας, είναι δεδομένο ότι το μικρό σας θα δαπανά για αυτή χρόνο και ενέργεια. Δείτε συνολικά το εβδομαδιαίο πρόγραμμά του και επιλέξτε μία δραστηριότητα που θα του αρέσει, αλλά παράλληλα θα του αφήνει επαρκή χρόνο για ξεκούραση και παιχνίδι.

photo unsplash