• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πως θα αποκτήσετε όμορφα λαμπερά μαλλιά χωρίς λιπαρότητα

Πως θα αποκτήσετε όμορφα λαμπερά μαλλιά χωρίς λιπαρότητα

Η βούρτσα με την οποία χτενίζετε τα μαλλιά σας μπορεί να τα ξεμπερδέψει από τους κόμπους και να τα κάνει απαλά.

Μπορεί όμως και να λερωθεί πολύ γρήγορα απορροφώντας το λάδι, τη βρωμιά, τη σκόνη και τα προϊόντα styling από τα μαλλιά μας. Όταν η βούρτσα γίνεται βρώμικη, τότε όλες οι ακαθαρσίες επιστρέφουν στα μαλλιά μας, συνεπώς επιβάλλεται ένας τακτικός καθαρισμός.

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τη βούρτσα των μαλλιών σας γιατί έχει την ικανότητα να λειτουργεί σαν σφουγγάρι και παγιδεύει όλα τα είδη καταλοίπων στις τρίχες της, τόσο από τα μαλλιά σας όσο και από το περιβάλλον.

Μαλακτικά μαλλιών, τζελ, διάφορα σπρέι περιποίησης μπορούν να συσσωρευτούν στα μαλλιά σας και στη συνέχεια να κολλήσουν στις τρίχες της βούρτσας. Επίσης, νεκρά κύτταρα του δέρματος, μπορούν να μεταφερθούν πίσω στα μαλλιά σας κάθε φορά που τη χρησιμοποιείτε. Ακόμα και μαλλιά που χάνουμε κάθε μέρα μπορούν να συσσωρευτούν στη βάση της βούρτσας.

Η σκόνη του περιβάλλοντος επίσης καταλήγει πάνω στη βούρτσα κι αν οι τρίχες είναι ήδη καλυμμένες με λιπαρότητα ή κολλώδη προϊόντα μαλλιών, τα σωματίδια αυτά θα κολλήσουν στη βούρτσα σας.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τη βούρτσα σας;

Πρέπει να καθαρίζετε τη βούρτσα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα. Αν δεν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών, μπορείτε να καθαρίζετε τη βούρτσα σας κάθε 2-3 εβδομάδες.

Πάντα αφαιρείτε τις τρίχες από τη βούρτσα μετά από κάθε χτένισμα.

Πως να κάνετε τον καθαρισμό της βούτσας:

Ο καθαρισμός μιας βούρτσας μαλλιών δεν απαιτεί πολύ χρόνο.

Θα χρειαστείτε ένα μπολ με ζεστό νερό, σαμπουάν, ψαλίδι, στυλό και μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Η διαδικασία είναι απλή:

  1. Αφαιρέστε τις τρίχες καλά, τραβώντας τις με ένα μυτερό αντικείμενο, π.χ. ένα στυλό. αν δεν μπορείτε να ξεμπλέξετε τα μαλλιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι και να τα κόψετε για να βγουν από τη βούρτσα.
  2. Στο μπολ με το ζεστό νερό προσθέστε μερικές σταγόνες σαμπουάν και δημιουργήστε αφρό. Αν έχετε πλαστική βούρτσα, βυθίστε ολόκληρη τη βούρτσα στο νερό κι αφήστε τη να μουλιάσει για 3 έως 5 λεπτά. Εάν η βούρτσα έχει μαλακή επένδυση στη βάση, βυθίστε τις τρίχες της βούρτσας στο νερό και κρατήστε στεγνή την επένδυση. Μην βυθίζετε πλήρως την ξύλινη βούρτσα, γιατί αυτό μπορεί να καταστρέψει το ξύλο. Βυθίστε μόνο τις τρίχες στο νερό. Βουτήξτε τη βούρτσα αρκετές φορές στο νερό για να αφαιρέσετε τα λάδια, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα προϊόντα.
  3. Αν η βούρτσα σας είναι πολύ βρώμικη, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε τη βάση και τις τρίχες της. Με την οδοντόβουρτσα θα τρίψετε κάθε τρίχα της βούρτσας αφού τη βυθίσετε πρώτα στο σαπουνόνερο.
  4. Μόλις ολοκληρώσετε τον καθαρισμό της βούρτσας σας θα την ξεπλύνετε κάτω από δροσερό νερό. Την αφήνετε να στεγνώσει, με τις τρίχες στραμμένες προς τα κάτω, πάνω σε ένα καθαρό πανί ή πετσέτα.

photo unsplash