Πώς να βαφτείς “πετώντας” χρόνια από πάνω σου

make up
Με το σωστό μακιγιάζ μπορείς να κρύψεις μερικά χρόνια

Ακολουθώντας τις κατάλληλες συμβουλές make up το πρόσωπο σου μπορεί να δείχνει νεότερο και πιο φρέσκο. Δες κάποια κόλπα, από το ediva, που αφαιρούν χρόνια από το πρόσωπό σου:

Περιόρισε την ποσότητα make up που χρησιμοποιείς

Ίσως να χρειάζεσαι λιγότερο make up απ’ όσο νομίζεις και με το να βάζεις μεγάλη ποσότητα, όχι μόνο δεν καλύπτεις ατέλειες, αλλά αντίθετα, κάνεις το πρόσωπο σου να μη δείχνει φυσικό και φρέσκο. Να ξέρεις ότι μετά από κάποιες ώρες, ακόμα και το καλύτερο make up «σπάει». Αυτό κάνει πιο φανερές τις ρυτίδες ή τις λεπτές γραμμές του προσώπου, σε σχέση με το αν έβαζες λιγότερο make up.

Γέμισε τα φρύδια σου

Με τα χρόνια τα φρύδια τείνουν να γίνονται πιο λεπτά ή ακόμα και λευκά. Τότε μπορείς να τα καμουφλάρεις με το σωστό μακιγιάζ, αρκεί να γεμίσεις τα φρύδια σου με ένα μολύβι φρυδιών πολύ κοντά στο φυσικό τους χρώμα.

Τόνισε τα ζυγωματικά με το σωστό χρώμα

Τα ροδαλά μάγουλα παραπέμπουν σε μια νεανική εικόνα. Έτσι, φρόντισε να μην ξεχνάς να εφαρμόσεις ρουζ στα ζυγωματικά σου για να δείχνεις πιο φρέσκια. Προτίμησε ρουζ σε αποχρώσεις όπως ροζ ή ροδακινί για να έχεις πιο φυσικό και καλύτερο αποτέλεσμα.

Πες ναι στη μάσκαρα

Οι βλεφαρίδες είναι το σημείο κλειδί για ένα ακαταμάχητο βλέμμα. Όποια κι αν είναι η ηλικία σου λοιπόν πρέπει να επικεντρωθείς στις βλεφαρίδες σου ώστε να δείχνεις γοητευτική αλλά και λίγο πιο νέα αν αισθάνεσαι ότι το χρειάζεσαι. Πες λοιπόν ναι στη μάσκαρα και μάλιστα εφάρμοσε 2-3 στρώσεις για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Χρησιμοποίησε καφέ eyeliner

Το eyeliner είναι ένα ακόμα αγαπημένο καλλυντικό για τα μάτια. Το πιο πιθανό είναι ότι χρησιμοποιείς μαύρο eyeliner, αλλά το μαύρο χρώμα ίσως είναι αρκετά έντονο για το πρόσωπο σου. Αν λοιπόν η επίδραση του χρόνου είναι εμφανής γύρω από τα μάτια σου, τότε μια ίσως καλύτερη λύση να ήταν το καφέ eyeliner, που είναι μεν πιο διακριτικό, αλλά και πάλι κάνει τα μάτια σου να δείχνουν μεγάλα και εντυπωσιακά.

Λίγη λάμψη θα σε βοηθήσει

Η λάμψη είναι κάτι που συνήθως τρομάζει τις γυναίκες που έχουν περάσει μια ηλικία. Κακώς όμως γιατί αν χρησιμοποιηθεί στρατηγικά μπορεί να γίνει ένας καλός σύμμαχος για μια νεανική όψη. Μια σαμπανιζέ σκιά στα μάτια, λίγη λάμψη στην εσωτερική γωνιά των ματιών ή στο κόκκαλο των ζυγωματικών είναι αρκετά για μια πιο υγιή και λαμπερή εικόνα.

photo pexels