• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πώς να σταματήσετε να πειράζετε τα σπυράκια στο πρόσωπό σας

Πώς να σταματήσετε να πειράζετε τα σπυράκια στο πρόσωπό σας

pimples
Τι να κάνετε για να αποφύγετε αυτήν τη βλαβερή για το δέρμα σας συνήθεια

Η αλήθεια είναι ότι τα λόγια είναι πιο εύκολα από τις πράξεις, αλλά είναι γεγονός ότι η κακή συνήθεια που έχετε κάθε φορά που βλέπετε ένα σπυράκι στο πρόσωπό σας και το πειράζετε πρέπει να σταματήσει.

Αν κάτι τέτοιο, ωστόσο, σας μοιάζει αρκετά δύσκολο δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε να καταστρέφετε το δέρμα σας. Γιατί όλες γνωρίζετε πολύ καλά ότι με το να πειράζετε τα σπυράκια σας καταστρέφετε το δέρμα σας.

Αλλάξτε τη νοοτροπία σας
Αν μπορούσατε να επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε το δέρμα σας, θα ήταν ένα καλό πρώτο βήμα. Σκεφτείτε, λοιπόν, ότι το δέρμα σας είναι ένα όργανο. Όπως δεν πειράζετε τα υπόλοιπα όργανα του σώματός σας, έτσι θα πρέπει να κάνετε και με το δέρμα σας.

Νιώστε ευγνωμοσύνη
Όντας ευγνώμονες για το δέρμα σας και τι κάνει για εσάς, όσο περισσότερο αναγνωρίζετε το σημαντικό του «έργο» για τον οργανισμό σας, τόσο λιγότερο θα έχετε την ανάγκη να πειράζετε ό,τι σας ενοχλεί σε αυτό. Όπως τα σπυράκια σας.

Προσδιορίστε την αιτία
Εάν ακόμα δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε την επιθυμία σας να πειράζετε τα σπυράκια σας, κάντε κάτι διαφορετικό. Η επιλογή είναι μια αυτορυθμιζόμενη συμπεριφορά, η οποία σας ενθαρρύνει στη συγκεκριμένη συνήθεια όταν αισθάνεστε βαριεστημένοι και σας ηρεμεί όταν έχετε υπερδιέγερση λόγω άγχους ή ακόμη και ενθουσιασμού. Αν αλλάξετε αυτό που κάνετε, για παράδειγμα, μπορείτε να εστιάσετε σε κάτι διαφορετικό και έτσι να μην πειράζετε το πρόσωπό σας.

Πάρτε ανάσες
Οι ανάσες είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει και να μειώσει το άγχος. Επομένως, είναι λιγότερο πιθανό να διαλέξετε το πρόσωπό σας για να «ξεσπάσετε» ό,τι κι αν σας συμβαίνει.

newsbeast/ photo pexels