• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πώς να μην έχετε ξανά διπλοσάγονο στις φωτογραφίες -Το τρικ των σταρ

Πώς να μην έχετε ξανά διπλοσάγονο στις φωτογραφίες -Το τρικ των σταρ

Οι γιορτές των Χριστουγέννων, είναι μια περίοδος που βγάζουμε σίγουρα πολλές φωτογραφίες, τόσο με την οικογένεια και τους φίλους μας, όσο και σέλφι.

Συχνά όμως δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, γιατί με κάποιο τρόπο έχουμε καταφέρει να ποζάρουμε με έναν τρόπο που δεν μας κολακεύει. Το συνηθέστερο πρόβλημα, είναι να φαίνεται ότι έχουμε… διπλοσάγονο, κάτι που μάλλον έχουμε δει σε πολλές φωτογραφίες μας και το κάνουμε ασυναίσθητα με τον τρόπο που στεκόμαστε και χαμογελάμε στον φωτογραφικό φακό.

Και για να αποφευχθούν χριστουγεννιάτικες ταραχές και τσακωμοί από κακές φωτογραφίες και μη κολακευτικές γωνίες, ένας φωτογράφος αποκάλυψε την τεχνική που χρησιμοποίησαν οι διασημότητες και τα μοντέλα για να αποφύγουν το διπλό πηγούνι.

Μιλώντας αποκλειστικά στη Femail, η Renata Cesar, ιδρύτρια του Art of Being Photographed, αποκάλυψε ότι το να προσποιείστε ότι κρατάτε ένα ροδάκινο κάτω από το πηγούνι σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την εμφάνιση προγουλιού στις φωτογραφίες.

Η Renata, η οποία κατάγεται από τις ΗΠΑ αλλά έχει έδρα τώρα το Λονδίνο, αποκάλυψε ότι η τεχνική χρησιμοποιείται από πολλές διασημότητες όπως οι Κάιλι Τζένερ, Ριζ Γουίδερσπουν, και οι Κλόε και Κιμ Καρντάσιαν.

Και με τους περισσότερους από εμάς να πρόκειται να συνομιλήσουμε μέσω βίντεο τις γιορτές, τόσο για λόγους δουλειά όσο και για κοινωνικούς λόγους, η Renata αποκάλυψε επίσης πώς μπορεί κανείς να αποφύγει τις κακές γωνίες στο Zoom…

«Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις να μοιάζει ότι έχεις διπλό πηγούνι στο Zoom είναι αυτό το απλό τέχνασμα που χρησιμοποιείται καθημερινά από influencers, διασημότητες και πολιτικούς κάθε μέρα», αναφέρει η φωτογράφος.

«Μην κρατάτε το πηγούνι σας στην καθημερινή του θέση, μπροστά από την κάμερα. Τραβήξτε το πηγούνι σας προς τα εμπρός σε ένα ελαφρύ τόξο, σαν να έχετε ένα ροδάκινο που είναι κρυμμένο κάτω από αυτό», εξηγεί.

«Λειτουργεί αν έχετε πραγματικά διπλό πηγούνι. Και λειτουργεί αν δεν έχετε, αλλά φαίνεται έτσι στο Zoom. Μπορεί να αισθάνεται αφύσικο στην αρχή, αλλά το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται σωστό. Γιατί πρέπει να το κάνετε αυτό; Εάν είστε ανασφαλείς σε μια βιντεοκλήση, είναι πιθανό να τραβήξετε το κεφάλι σας πίσω, λίγο. Δοκιμάστε το – μπορείτε να αισθανθείτε ότι συμπιέζει το πηγούνι σας στο λαιμό σας, συσσωρεύει το κάτω μέρος του προσώπου σας και πυκνώνει το λαιμό σας».

«Ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο κάνει ακόμη περισσότερες ζάρες. Θα δείτε πώς φαίνεστε στην οθόνη και θα καθίσετε εκεί σκεπτόμενοι λανθασμένα για το μέγεθος του πηγουνιού σας. Αλλά αν τραβήξετε το πηγούνι σας προς τα εμπρός και βάλετε το φανταστικό ροδάκινο από κάτω, μπορείτε να το αλλάξετε σημαντικά. Έτσι, χωρίζετε φυσικά το πηγούνι σας από το λαιμό σας και μειώνετε το «φαινόμενο» του διπλοσάγονου.

«Δεδομένου ότι υπάρχει μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ του προσώπου και του λαιμού σας, η κάμερα τα βλέπει ως δύο διαφορετικές και διαφορετικές επιφάνειες αντί να τους αφήνει να λειτουργούν μαζί. Αυτό κάνει το σαγόνι σας να φαίνεται με πιο έντονο περίγραμμα. Ο λαιμός σας φαίνεται πιο αδύνατος. Μπορεί να βρείτε λίγο σκιά κάτω από το πηγούνι σας, το οποίο αδυνατίζει επίσης».

«Η κίνηση του προσώπου σας προς την κάμερα είναι πάντα κολακευτική σε μια φωτογραφία. Κάνει το κεφάλι και τους ώμους σας να φαίνονται ελαφρώς μεγαλύτεροι σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα σας, κάτι που είναι χρήσιμο αν θέλετε να φαίνεστε πιο αδύνατοι. Εστιάζει την προσοχή μας στο πρόσωπό σας και προσθέτει κάτι δυναμικό και ελκυστικό στη φωτογραφία».

Η Renata δεν παρέλειψε φυσικά να δώσει και συμβουλή για το πώς θα βγάλουμε μια ωραία σέλφι, αν πετύχουμε ποτέ στον δρόμο μας έναν σταρ. «Εάν τραβήξετε ποτέ μια selfie με κάποιον διάσημο, θα παρατηρήσετε ότι πάντα κλίνουν ελαφρώς προς την κάμερα και φέρνουν τα πρόσωπά τους προς τα εμπρός για να κρατήσουν το ροδάκινο». Οπότε, το μόνο που έχετε να κάνετε κι εσείς για να δείχνετε ωραίοι και να μην ντρέπεστε να τη δείχνετε στους φίλους σας, είναι να κάνετε το ίδιο.


iefimerida/ photo instagram screenshot