• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πώς να λούζεσαι σωστά χωρίς να καταστρέφεις τα μαλλιά σου

Πώς να λούζεσαι σωστά χωρίς να καταστρέφεις τα μαλλιά σου

shampoo
Δεν είναι μόνο το σαμπουάν που θέλει προσοχή.

Μέσα σε όλα, μαζί με κορωνοϊούς και ιώσεις, μην ξεχνάμε πως έχει αναπτυχθεί ένα νέο κίνημα το noshampoo. Ουσιαστικά, οι οπαδοί της τάσης αυτής, θεωρούν πως τα σαμπουάν βλάπτουν τα φυσικά έλαια του κεφαλιού καταστρέφοντας την τρίχα. Παρότι έχουν δίκιο σε αυτή την τοποθέτηση, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πιάσουμε ψείρες. Ωστόσο το ερώτημα κρατεί. Πόσο συχνά πρέπει να λουζόμαστε;

Δυστυχώς για τους άνδρες η φύση τους έδωσε πολύ λιγότερη κερατίνη από εκείνη που έχουν οι γυναίκες. Η αραίωση στους άντρες σήμερα, ξεκινάει από τα 25 χρόνια κατά μέσο όρο, ενώ παράλληλα τα μαλλιά μας δύσκολα λαδώνουν σε σύγκριση με τις γυναίκες – εκτός και αν έχεις μακριά μαλλιά. Οι άντρες στο επταήμερο, αρκεί να λούζονται δύο με τρεις φορές αλλά και πάλι πρέπει να ξέρουν πως να το κάνουν σωστά.

Αρχικά πρέπει να χτενίσεις τα μαλλιά σου. Όχι πως δεν θα κάνει δουλειά το λούσιμο, αλλά το χτένισμα θα φέρει τα νεκρά κύτταρα στην άκρη της τρίχας, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν πιο εύκολα.

Βρέξε αρχικά τα μαλλιά σου για να απομακρύνεις οτιδήποτε από σκόνη που δεν είναι ορατή μέχρι ξηροδερμίες.

Ρίξε μία πολύ μικρή ποσότητα φαρμακευτικού σαμπουάν, χωρίς θειϊκό άλας. Είναι βασικό να γνωρίζεις τον τύπο μαλλιών σου. Λεπτά, ξηρά, λιπαρά. Διαφορετικά θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλεις.

Ξέπλυνε

Επανέλαβε άλλη μία φορά την διαδικασία και αυτή τη φορά κάνε απαλό μασάζ, ώστε να καθαριστούν καλά και οι πόροι της τρίχας σου.

Ξέβγαλε τα και σκούπισε τα πατώντας την πετσέτα πάνω του για να μην σπάσει η τρίχα.

ratpack/ photo unsplash