• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων αν θέλετε και ρούχα καθαρά

Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων αν θέλετε και ρούχα καθαρά

Το τακτικό καθάρισμα του πλυντηρίου μην το αμελείτε.

Με την πάροδο του χρόνου και τη συχνή χρήση, στο πλυντήριο ρούχων συσσωρεύεται μούχλα και βρωμιά κυρίως γύρω από τα λάστιχα στο πορτάκι. Γι΄αυτό πρέπει να το καθαρίζετε τουλάχιστον μια φορά το μήνα ή πιο συχνά.

Για ένα αποτελεσματικό καθάρισμα θα χρειαστείτε:

  • Αποσταγμένο άσπρο ξίδι
  • Μαγειρική σόδα
  • Μπουκάλι ψεκασμού
  • πανί
  • Οδοντόβουρτσα

Κάδος πλυντηρίου
Γεμίστε το μπουκάλι ψεκασμού με ξίδι και ψεκάστε το εσωτερικό του κάδου. Αφήστε το ξίδι να δράσει για μερικά λεπτά και τρίψτε με ένα πανάκι με μικροίνες.
Στη συνέχεια βάλτε δύο φλιτζάνια αποσταγμένου λευκού ξιδιού στις θήκες απορρυπαντικού του πλυντηρίου και προγραμματίστε πλύση σε υψηλή θερμοκρασία.
Μία ή δύο φορές το μήνα, ρίξτε στον κάδο μαγειρική σόδα και θέστε σε λειτουργία το πλυντήριο ώστε να αφαιρεθούν τα άλατα.

Θήκες πλύσης
Αν οι θήκες είναι αποσπώμενες, βγάλτε τις και πλύντε τις με ζεστό νερό χρησιμοποιώντας μια παλιά οδοντόβουρτσα. Αν δεν βγαίνουν, τρίψτε τις όσο καλύτερα μπορείτε ( πάλι με οδοντόβουρτσα) χρησιμοποιώντας ξίδι και απορρυπαντικό προκειμένου να αφαιρεθούν υπολείμματα μαλακτικού ( κυρίως).

Πόρτα πλυντηρίου
Ψεκάστε με ξίδι τα λάστιχα γύρω από την πόρτα και αφήστε να δράσει για μερικά λεπτά. Χρησιμοποιήστε την οδοντόβουρτσα ώστε να αφαιρέσετε όσο περισσότερη μούχλα μπορείτε. Καθαρίστε με σφουγγάρι ή με ένα βρεγμένο πανί.

Κάτω από το πλυντήριο
Ανά διαστήματα μετακινήστε το πλυντήριο και απομακρύνετε με την σκούπα, σκόνη και χνούδια. Επίσης ελέγξτε για τυχόν νερά που μπορεί να υπάρχουν κάτω από το πλυντήριο.

Γενικές συμβουλές

Μετά από κάθε πλύση, αφήστε το καπάκι ανοιχτό για να στεγνώσει από τον αέρα.
Με ένα υγρό, μαλακό πανί να καθαρίζετε τα λάστιχα του κάδου κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το πλυντήριο.
Μια φορά το μήνα κι ανάλογα με τη χρήση, μην ξεχνάτε να πλένετε το φίλτρο του πλυντηρίου.


Με πληροφορίες από το architecturaldigest/photo pexels

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.