Έχει κιτρινίσει η διάφανη θήκη του κινητού σας; Πώς θα την καθαρίσετε αποτελεσματικά

Αν η θήκη του κινητού σας κιτρίνισε, υπάρχουν τρόποι προκειμένου να γίνει ξανά καθαρή και διάφανη.


Η καθαρή θήκη του κινητού σας έχει κιτρινίσει και φαίνεται βρώμικη; Με κάποιους απλούς τρόπους θα μπορέσετε να την καθαρίσετε απομακρύνοντας παράλληλα μικρόβια και βρωμιές.

Χρησιμοποιήστε υγρό σαπούνι πιάτων

Σε ένα μπολ με 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό προσθέστε 2-3 σταγόνες υγρό σαπούνι πιάτων. Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τη θήκη του κινητού σας. Ξεπλύνετε τη θήκη με άφθονο νερό, στεγνώστε τη με ένα μαλακό πανί και στη συνέχεια αφήστε τη στον αέρα για μια ώρα για να στεγνώσει τελείως πριν τη βάλετε πάλι στο κινητό σας.


Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα μπορεί να καθαρίσει τους περισσότερους λεκέδες σε πλαστικές επιφάνειες. Πασπαλίστε τη μαγειρική σόδα σε όλη την επιφάνεια της θήκης του κινητού σας. Χρησιμοποιήστε μια υγρή οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τη μαγειρική σόδα, φροντίζοντας να καλύψετε ολόκληρη τη θήκη του τηλεφώνου. Στη συνέχεια ξεπλύντε τη μαγειρική σόδα με νερό και στη μετά χρησιμοποιείστε σαπουνόνερο.

Το ξίδι και η μαγειρική σόδα είναι ένας καλός συνδυασμός για να καθαρίσετε τη διάφανη θήκη.

Τοποθετήστε τη θήκη του κινητού σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι και 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Θα χρειαστεί να προσθέσετε ένα πιο βαρύ αντικείμενο πάνω από τη θήκη για να μην επιπλέει. Αφήστε την για αρκετές ώρες. Ξεπλύντε τη κάτω από τρεχούμενο νερό και στεγνώστε την με ένα μαλακό πανί. Περιμένετε τουλάχιστον μία ώρα για να στεγνώσει τελείως η θήκη πριν την επανατοποθετήσετε στο τηλέφωνό σας.

Ποιος ο λόγος που κιτρινίζουν οι θήκες;

Οι θήκες των κινητών κατασκευάζονται από σιλικόνη, ακρυλικό ή θερμοπλαστική πολυουρεθάνη (TPU). Aυτά τα υλικά υφίστανται πολυμερισμό με την πάροδο του χρόνου, λόγω της θερμότητας, της ακτινοβολίας ακόμα και του ιδρώτα με αποτέλεσμα από διάφανη, η θήκη να γίνεται θαμπή και να κιτρινίζει.

Προσοχή: Βεβαιωθείτε ότι η θήκη είναι εντελώς στεγνή πριν την επανατοποθετήσετε στο κινητό σας τηλέφωνο.

(Με πληροφορίες από mothersblog. gr – ohsospotless. com / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί