Πώς να καθαρίσετε σωστά τα ξύλινα πατώματα του σπιτιού σας

Το παρκέ κάνει τον χώρο στο σπίτι σας πιο ζεστό, ωστόσο είναι εύκολο να γεμίσει γρατζουνιές και άλλα σημάδια φθοράς για αυτό και χρειάζεται την φροντίδα.

Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσετε το παρκέ καθαρό και χωρίς φθορές είναι να ακολουθείτε μία τακτική ρουτίνα καθαρισμού. Ένας γενικός κανόνας είναι να σκουπίζετε το ξύλινο δάπεδο κάθε μερικές ημέρες, με ηλεκτρική σκούπα μία φορά την εβδομάδα, ενώ ένα πιο βαθύ καθάρισμα είναι αναγκαίο κάθε έναν με δύο μήνες.

Ακολουθούν μερικά μυστικά:

Καθημερινό σκούπισμα. Χρησιμοποιήστε μία σκούπα με μικροΐνες για να καθαρίσετε τη σκόνη, τις τρίχες κτλ από το ξύλινο δάπεδο. Με μία τέτοια σκούπα θα αποφύγετε τις γρατζουνιές και άλλες φθορές στο πάτωμα.

Καθαρίστε αμέσως του υγρούς λεκέδες. Διαφορετικά θα θαμπώσουν το φινίρισμα, για αυτό και πρέπει να χρησιμοποιείτε επιτόπου ένα απορροφητικό χαρτί ή με μία πετσέτα νωπή αν ο λεκές κολλάει ή είναι πιο δύσκολος.

Καθαρίστε με ηλεκτρική σκούπα μία φορά την εβδομάδα. Εάν χρειάζεται, μπορείτε να το κάνετε ανά κάποιες ημέρες. Ιδανικά χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα η οποία έχει και κατάλληλο εξάρτημα για παρκέ.

Χρησιμοποιήστε σφουγγαρίστρα μόνο όποτε χρειάζεται ή μία φορά τον μήνα. Προτιμήστε τις σφουγγαρίστρες με μικροΐνες.

Για να εξαφανίσετε γρατζουνιές και άλλα σημάδια φθοράς

Για να αφαιρέσετε μια ελαφριά γρατσουνιά, σκουπίστε την με μια κάλτσα ή μια καθαρή, θολή μπάλα του τένις.
Για να απομακρύνετε τις βαρύτερες γρατζουνιές, εφαρμόστε μαγειρική σόδα σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι και τρίψτε απαλά το σημάδι μέχρι να εξαφανιστεί. Ξεπλύνετε με ένα υγρό χαρτί κουζίνας και στεγνώστε.


(Με πληροφορίες από mothersblog. gr – goodhousekeeping.com / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί