Πώς να κάνετε την κεραμική σας εστία να λάμπει από καθαριότητα! Τί να προσέξετε

Διατηρήστε την κεραμική εστία καθαρή χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε στην κουζίνα σας.


Σε κανέναν δεν αρέσει μια βρώμικη κεραμική εστία . Ευτυχώς, ο καθαρισμός της δεν είναι δύσκολος, ωστόσο χρειάζεται προσοχή ώστε να μην προκληθούν φθορές στην επιφάνειά της.

Ακόμα και τα υπολείμματα καμένου φαγητού μπορούν να εξαφανιστούν αν καθαρίσετε την εστία με σωστό τρόπο και τα κατάλληλα υλικά.

Ας δούμε τρεις αποτελεσματικούς τρόπους καθαρισμού της κεραμικής εστίας:

Μαγειρική σόδα
Ρίξτε πάνω στα λίπη ή το καμένο φαγητό που υπάρχει στην εστία μαγειρική σόδα και ξεκινήστε να τρίβετε με μια στεγνή πετσέτα και στη συνέχεια με μια υγρή μέχρι να μαλακώσουν και να φύγουν τα καμένα λίπη.


Μαγειρική σόδα με ξίδι
Πασπαλίστε την κεραμική εστία με μαγειρική σόδα και στη συνέχεια ρίξτε λευκό ξίδι αφήνοντάς το να δράσει για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε την εστία με ένα πανί.

Σαπουνόνερο
Με ένα μαλακό σφουγγάρι και λίγο υγρό απορρυπαντικό πιάτων σουπουνίζετε την εστία (προσοχή να είναι κρύα) και στη συνέχεια την σκουπίζετε με ένα πανί μικροινών το οποίο απορροφά περισσότερο νερό από το ρολό κουζίνας. Το αποτέλεσμα είναι τυχόν λεκέδες που έχουν απομείνει να απομακρύνονται ξανά με τον ίδιο τρόπο.

Ειδική ξύστρα εστιών
Χρησιμοποιήστε μια ειδική ξύστρα για να αφαιρέσετε τους επίμονους λεκέδες. Η ξύστρα αφαιρεί τα κολλημένα υπολείμματα χωρίς γρατσουνιές. Μην χρησιμοποιείτε πολύ δύναμη και κρατήστε την ξύστρα σε γωνία 45-60 μοιρών. Ξύστε προσεκτικά τα υπολείμματα, σκουπίστε την εστία με νερό και στη συνέχεια με καθαρό πανί. Εναλλακτικά δοκιμάστε να τρίψετε τα καμένα λίπη που έχετε μαλακώσει με μια βρεγμένη σε ζεστό νερό πετσέτα, με σπάτουλα σιλικόνης.

Τι πρέπει να αποφεύγετε όταν καθαρίζετε την κεραμική εστία


Αν θέλετε να καθαρίσετε τα καμένα λίπη από την κεραμική εστία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιείτε σύρμα ή σκληρά σφουγγάρια.


Ζεστή κεραμική εστία

Μερικές φορές το καθάρισμα της κεραμικής εστίας μπορεί να είναι πιο εύκολο όσο ακόμα είναι ζεστή όμως δεν είναι καλή ιδέα, καθώς το καθαριστικό – χημικό ή άλλο – μπορεί να καεί και να αφήσει μόνιμη ζημιά.

Βαριά μαγειρικά σκεύη στην επιφάνεια της εστίας

Ναι, μπορεί να ακουμπάτε διάφορα μαγειρικά σκεύη πάνω στην εστία αλλά καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα σκληρό σουπλά. Με τον τρόπο αυτό δεν δημιουργούνται γρατσουνιές και η εστία παραμένει λεία και προστατευμένη.


Δεν καθαρίζετε την εστία μετά από κάθε χρήση

Μην αφήνετε τα λίπη για μέρες στην εστία γιατί θα είναι δύσκολο να τα αφαιρέσετε, ειδικά αν έχουν καεί. Μετά από κάθε χρήση, λοιπόν, αφήστε την εστία να κρυώσει , ψεκάστε με ξίδι, σκουπίστε την αρχικά με ένα υγρό πανί και στη συνέχεια με στεγνό. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρείται καθαρή χωρίς λίπη και γρατζουνιές.

Με πληροφορίες από mothersblog .gr – wikihow. com /photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί