Πώς να κάνετε τη μάσκαρα να διαρκεί περισσότερο

Το έξυπνο κόλπο για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Για πολλές γυναίκες η μάσκαρα αποτελεί ένα από τα βασικά προϊόντα μακιγιάζ στην καθημερινή περιποίησή τους. Τι γίνεται όμως με την διάρκειά της και πώς μπορείτε να την κάνετε να διαρκέσει περισσότερο; Όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που την χρησιμοποιείτε αλλά και το μέρος όπου την αποθηκεύετε.

Έτσι, αν ανοίγετε τη μάσκαρά σας αμέσως μόλις την αγοράσετε και τη χρησιμοποιείτε τακτικά, δεν υπάρχει κανένα hack που θα τη διατηρήσει λαμπερή και φρέσκια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείτε, όμως, να εξασφαλίσετε ότι θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για όλο το εξάμηνο -το χρονικό διάστημα που προτείνουν οι ειδικοί να την χρησιμοποιείτε από τη στιγμή που θα την ανοίξετε– κρατώντας το φως και τον αέρα μακριά.

Βεβαιωθείτε, λοιπόν, ότι την σφραγίζετε σωστά μετά από κάθε χρήση -αφήνοντας τη μάσκαρα ανοιχτή (έστω και λίγο) μπορεί να αφήσετε τον αέρα και τη θερμότητα να εισέλθουν σε αυτή, με αποτέλεσμα να εξατμιστεί και να στεγνώσει- και αποθηκεύστε την σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος, όπως ένα συρτάρι.


Επίσης, μην βουτάτε το βουρτσάκι της συνεχώς μέσα και έξω όταν την απλώνετε στις βλεφαρίδες σας, καθώς αυτή η κίνηση μπορεί να προκαλέσει την ταχύτερη ξήρανση της μάσκαρας από τη διάρκεια ζωής της, ενώ ο πολύς αέρας -όταν εισχωρήσει στο σωληνάριο- οξειδώνει τη μάσκαρα, με αποτέλεσμα να στεγνώνει γρηγορότερα.

Ακόμη, το Woman & Home προτείνει να αποφύγετε να μοιράζεστε τη μάσκαρά σας με οποιονδήποτε άλλον. Ανεξάρτητα από το πόσο κοντά είστε με φίλους ή μέλη της οικογένειας, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να κολλήσετε μια μόλυνση από αυτούς ή να τους εκθέσετε σε βακτήρια από τα δικά σας προϊόντα μακιγιάζ.

Και στην περίπτωση που δεν μπορείτε να αντισταθείτε από το να αγοράσετε μια νέα μάσκαρα που βρήκατε σε τέλεια προσφορά -αλλά δεν έχετε τελειώσει ακόμα με τη μάσκαρα που χρησιμοποιείτε ήδη- προσπαθήστε να μην την ανοίξετε μέχρι να είστε έτοιμη να κάνετε την αλλαγή. «Η συμβουλή μου για να κάνετε τα καλλυντικά σας να διαρκέσουν περισσότερο θα ήταν να μην ανοίγετε όσα θέλετε να αποθηκεύσετε, καθώς έτσι θα τα διατηρήσετε ασφαλή και υγιεινά», εξηγεί η Carly Cochrane, Beauty Editor στο Cosmetify.

Ένα πανεύκολο κόλπο για να ανανεώσετε τη μάσκαρά σας

Αν θέλετε να ανανεώσετε τη μάσκαρά σας, έστω και προσωρινά, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε μερικές σταγόνες διαλύματος φακών επαφής για να διαρκέσει λίγο περισσότερο.

Το συγκεκριμένο κόλπο έχει, επίσης, την εξαιρετική ιδιότητα να ξεμπλοκάρει κατά κάποιο τρόπο τις μάσκαρα που τείνουν να σβολιάζουν και να κολλάνε τις βλεφαρίδες.

newsbeast/ pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί