Πώς να φτιάξετε εύκολα χρωμoπαγίδες για το πλυντήριο ρούχων και ΚΑΝΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αν σας τέλειωσαν οι χρωμοπαγίδες, μην ανησυχείτε, μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας.

Ο χρωμοπαγίδες είναι πολύ χρήσιμες στο πλύσιμο καθώς παγιδεύουν τα χρώματα χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να καταλήξουν πολύχρωμα.

Τι είναι οι χρωμοπαγίδες

Όπως θα έχετε διαπιστώσει, ειδικά αν χρησιμοποιείτε χρωμοπαγίδες στο πλυντήριο ρούχων, πρόκειται για κομμάτια ύφασμα που έχουν υποστεί επεξεργασία για να απορρροφούν τις βαφές των υφασμάτων.


Πώς θα τις φτιάξετε μόνες σας

Αν διαπιστώσετε ότι έχετε ξεμείνει από χρωμοπαγίδες και τις χρειάζεστε για το πλυντήριο, μπορείτε απλά να φτιάξετε μόνες σας.

Θα χρειαστείτε μόλις τρία υλικά:

λευκές πετσέτες κομμένες σε κομμάτια
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα ή ανθρακικό νάτριο


Οδηγίες

Ζεσταίνετε το νερό σε ένα μεγάλο μπολ για περίπου ένα λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων ( ή στην κουζίνα, όχι όμως να βράσει).
Ανακατέψτε τη σόδα μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
Ρίξτε μέσα τα υφασμάτινα κομμάτια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μουλιάσουν. Θα πρέπει να είναι όλα λίγο υγρά, να μην στάζουν υγρά. Εάν χρειάζεται, προσθέστε μερικά ακόμη κομμάτια υφάσματος για να απορροφήσει το υπόλοιπο νερό.
Κρεμάστε τα κομμάτια για να στεγνώσουν και αποθηκεύστε σε κουτί ή σε μια διάφανη σακκούλα


Ξεθώριασμα χρωματιστών ρούχων

Ένα από τα προβλήματα με τα οποία ερχόμαστε συχνά αντιμέτωποι είναι το ξεθώριασμα των χρωματιστών ρούχων. Τι και αν βάζουμε χρωμοπαγίδες στον κάδο του πλυντηρίου, το ξεθώριασμα των ρούχων συχνά είναι αναπόφευτκο. Όχι, όμως εάν ακολουθήσετε το παρακάτω tip.

Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας μαύρο, τριμμένο πιπέρι στην θήκη του πλυντηρίου μαζί με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε και πλύντε τα ρούχα στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία.

Με πληροφορίες από babysavers.com/mothersblog/ pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί