Πώς να χρησιμοποιείτε σωστά το υγρό πλυντηρίου ρούχων – Αποφύγετε αυτά τα 2 λάθη!

Αν αντικαταστήσατε τη σκόνη πλυντηρίου με υγρό απορρυπαντικό, δεν αρκεί να επιλέγετε το σωστό πρόγραμμα πλύσης.

Είναι αλήθεια πως, υπάρχουν αρκετά λάθη που μπορεί να κάνετε κάθε φορά που χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό σε υγρή μορφή. Ας δούμε τα δύο πιο σημαντικά:

Υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού
Αν νομίζετε ότι όσο περισσότερο απορρυπαντικό χρησιμοποιείτε τόσο πιο καθαρά θα είναι τα ρούχα, μάλλον θα πρέπει να αλλάξετε γνώμη.

Σύμφωνα με το tomsguide. com η υπερβολική ποσότητα υγρού απορρυπαντικού μπορεί να αφήσει υπολείμματα στα ρούχα χωρίς να τα καθαρίσει σωστά.

Ακόμη, παράγεται περισσότερος αφρός ο οποίος δεν ξεπλένεται πάντα με αποτέλεσμα να δημιουργείται μούχλα.


Λάθος θερμοκρασία
Είναι σημαντικό να ελέγχετε τις ετικέτες των ρούχων όταν βάζετε πλυντήριο μιας και δεν καθαρίζουν όλα στους 30 C. To ίδιο ισχύει και για τα υγρά απορρυπαντικά. Οπότε καλό θα είναι να γνωρίζετε σε ποια θερμοκρασία πλένονται τα ρούχα κι αν το απορρυπαντικό που έχετε επιλέξει είναι το κατάλληλο.

Ποια άλλα λάθη κάνετε στο πλύσιμο των ρούχων
Πριν βάλετε τα ρούχα στον κάδο πλυντηρίου, αδειάστε τις τσέπες των παντελονιών , των σορτσς, κ.ο.κ. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσετε από ατυχήματα, όπως για παράδειγμα να λιώσει η ξεχασμένη χαρτοπετσέτα και να «κολλήσει» σε όλα τα ρούχα.

Δεν ταξινομείτε τα ρούχα κατά χρώμα

Τα λευκά μπλουζάκια γίνονται ροζ μαζί με ανοιχτόχρωμα ρούχα κι αυτό είναι λογικό. Θα πρέπει λοιπόν να διαχωρίσετε τα ρούχα σας ανά χρώμα, επιλέγοντας πάντα και τη σωστή θερμοκρασία. Ειπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και χρωμοπαγίδα.

Δεν κλείνετε τα φερμουάρ

Εάν δεν κλείνετε το φερμουάρ των ρούχων στο πλύσιμο, μπορεί να χάσουν τη φόρμα τους ή να προκληθεί φθορά σε άλλα ρούχα κατά την πλύση. Για αυτό το λόγο, απλά κλείστε τα φερμουάρ των ρούχων πριν την πλύση.

(Με πληροφορίες από mothersblog. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί