Πώς να απολυμαίνετε σωστά το σφουγγάρι πιάτων

Καθημερινά χρησιμοποιείτε το σφουγγάρι για να πλένετε τα πιάτα και να καθαρίζετε τον πάγκο της κουζίνας. Έχετε σκεφτεί πόσα μικρόβια συγκεντρώνονται και πόσο συχνά το απολυμαίνετε;

Μια μελέτη του 2017 βρήκε μερικά εντυπωσιακά αποτελέσματα σχετικά με την ποσότητα βακτηρίων που κρύβονται στα χρησιμοποιημένα σφουγγάρια κουζίνας. Ειδικότερα, σε αρκετές περιπτώσεις εντοπίστηκαν περισσότερα από 300 διαφορετικά είδη βακτηρίων σε ένα μόνο σφουγγάρι.

Πώς να καθαρίσετε το σφουγγάρι της κουζίνας

Η Becky Rapinchuk, ιδρύτρια του Clean Mama, προτείνει τρεις μεθόδους για να απολυμαίνετε σωστά το σφουγγάρι πιάτων.

Πλυντήριο πιάτων

Μερικές φορές η απλούστερη λύση σε ένα πρόβλημα είναι η καλύτερη, και ιδού η απόδειξη. Εκτός από το γεγονός ότι λειτουργείτε το πλυντήριο πιάτων ούτως ή άλλως, μπορείτε να πετύχετε την καλύτερη απολύμανση του σφουγγαριού κουζίνας.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το ξεπλύνετε καλά και να το στύψετε πριν το τοποθετήσετε στην επάνω σχάρα του πλυντηρίου πιάτων σας.

Φούρνος μικροκυμάτων

Μπορείτε επίσης να βάλετε το σφουγγάρι στον φούρνο μικροκυμάτων, μια μέθοδος που σύμφωνα με την Rapinchuk είναι ιδανική για γρήγορο και αποτελεσματικό καθάρισμα.
Ξεπλένετε το σφουγγάρι να μην έχει υπολείμματα φαγητού βάλτε το στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου ένα λεπτό.

Προσοχή: Το σφουγγάρι σας μπορεί να καεί, γι’ αυτό φροντίστε να το προσέχετε και αφήστε το να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσετε.

Ξίδι

Το ξίδι για ακόμα μια φορά αποδεικνύετε το απόλυτο καθαριστικό. Ξεπλύνετε το σφουγγάρι, στύψτε το και τοποθετείστε το σε ένα μπολ με ξίδι. Αφήστε το να μουλιάσει για πέντε λεπτά πριν το ξεπλύνετε

Συμβουλή: Φορέστε γάντια καθώς το ξίδι μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.

(mothersblog. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί